Четенето на книги, ученето на нови езици, решаването на логически

...
Четенето на книги, ученето на нови езици, решаването на логически
Коментари Харесай

За по-добро здраве на мозъка тренирайте краката си

Четенето на книги, ученето на нови езици, решаването на логичен задания и свиренето на музикални принадлежности не са единствените извършения, които се грижат за здравето на мозъка ни.

Оказва се, че картата за фитнеса е един от ключовете към по-добре работещ мозък. Ако я употребявате, несъмнено.

Връзката сред физическата интензивност и мозъчното здраве

от дълго време е известна в научните среди. Известно е още, че когато хората не движат краката си, това довежда до съкращаване на костна и мускулна маса – образец за това са пациенти, приковани на легло, хора с парализа на долната част на тялото и астронавтите изложени на микрогравитация.

Това кара екип от учени да задълбочат проучванията в сферата и да потърсят отговор на въпроса, какво въздействие има придвижването на краката върху човешкия мозък.

Повече секс за по-добра памет

Учените обездвижват задните крайници на група плъхове за 28 дни и карат друга група да се движи единствено на четири крайници за същия интервал от време.

В края на опита се изследват мозъците на плъховете и по-специфично тази част от мозъка, контролираща централната нервна система. Резултатите са безапелационни – не пропускайте да упражнявате краката си!

Ограниченото придвижване на краката довежда до 70 % редукция

на нервни стволови кафези в мозъците на първата група плъхове спрямо втората, която се движи свободно.

Това е от извънредно значение за здравето на мозъка, тъй като без нервните стволови кафези процесът на възобновяване на мозъка, наименуван неврогенеза, не може да бъде сбъднат и по-този метод мозъкът заленява и губи своята мощ.

8 златни правила за положително здраве на мозъка

„ Не е инцидентно, че би трябвало да се движим – да вървим, да тичаме, да се наведем, с цел да седнем и да използваме мускулите на краката си, с цел да подвигаме предмети “, споделя водещият академик на проучването Рафаела Адами от Миланския университет пред сп. „ Форбс “.

Това изобретение напълно не е революционно или пък ново, само че удостоверява значимата роля, която придвижването на краката има за здравето на човешкия мозък. Така че в случай че желаете да продължите да чувствате съзнанието си свежо и мозъка си добре работещ, може би би трябвало да се замислите над въпроса какъв брой тъкмо движите краката си.

ВИЖТЕ НЯКОЛКО ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ, КОИТО НЕ СА ДОБРИ ЗА НАС В ГАЛЕРИЯТА

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram .

Четете още:

Как да се научим да направляваме сънищата си

Вижте до какво води постоянното пропускане на закуската

Учени търсят отговор на въпроса, от каква значимост е сънят за живота
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР