Често това, дали намираме някого за симпатичен, се решава още

...
Често това, дали намираме някого за симпатичен, се решава още
Коментари Харесай

Това качество веднага печели симпатиите

Често това, дали намираме някого за приветлив, се взема решение още в първите секунди на срещата – и усещането ни никога не е плод на случайност. В реалност даже можем да му повлияем! По-долу ще научите кое качество е изключително привлекателно съгласно изследванията.  

Твърди се, че първото усещане е ужасно значимо и освен това трайно. Но в действителност то може да бъде подвеждащо. Понякога се държим много неуместно при запознанство, изключително в случай че безусловно държим да се харесаме на другия. Тотално ли сме се изложили пред новата колежка, свекървата или на първата среща? Отговорът гласи еднопосочно: не! Според науката съществува феномен, който поражда особена благосклонност и в действителност вдъхва вяра.

Ефектът на Пратфъл: това качество ни прави да изглеждаме симпатични

Нека всички смотаняци наострят уши: имаме положителни вести за тях! Според едно изследване намираме за доста приветлив човек с леке от кафе на пуловера. На какво се дължи това? Всъщност така наречен „ резултат на Пратфъл “ звучи изцяло разумно: хора, у които откриваме минус, будят изключително трогване. Социалният психолог Елиът Аронсън е проучил този феномен. Провел опит, в който пуснал на подопитните лица разнообразни записи. На тях хората отговаряли на въпроси от викторина. Някои знаели доста от отговорите, а други по-малко. Освен това някои признавали, че са си разсипали кафе на ризата по нехайство. Накрая подопитните лица трябвало да кажат кои участници във викторината са им били най-симпатични.

Резултатът: по принцип знаещите получили най-голямо самопризнание. Но най-високо били оценени тези, които хем отговаряли правилно, хем се залели с кафе. Тяхната непохватност автоматизирано ги направила да наподобяват по-симпатични. Губещи вота на благосклонност се оказали участниците, които съумели да отговорят на минимум въпроси и освен това се били окапали с кафе. Експериментът демонстрира, че считаме цялостната липса на подготвеност за всичко друго, само че не и за привлекателна. Затова пък умните хора, които все пак демонстрират някой малък минус, печелят благосклонностите ни. Това се дължи на обстоятелството, че идеалните хора нормално ни плашат.                               Абсолютната изрядност буди неприязън – напълно не е толкоз изненадващо, нали?

Така че не изпадайте незабавно в суматоха, в случай че на първата среща излезе нескрито някоя от слабостите ви или деянията известна непохватност, а го приемете с усмивка! Не е належащо някой да е идеален, с цел да бъде харесван – в противен случай! 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР