Често смятаме, че здравословното хранене е вид диета и само

...
Често смятаме, че здравословното хранене е вид диета и само
Коментари Харесай

5+1 причини да започнем да се храним правилно

Често считаме, че здравословното хранене е тип диета и единствено ще се измъчим, в случай че стартираме да внимаваме какво хапваме.

Оказва се обаче, че това не е тъкмо по този начин. Специалистите са безапелационни, че храненето ни може да стане здравословно, в случай че стартираме да одобряваме разнообразна храна в дребни количества и на избрани шпации от време. Те поучават да стартираме с всекидневно приемане на по 400 грама зеленчуци и плодове, пълнозърнести храни, нискомаслени млечни артикули, както и постни меса като пиле и риба.

Но какви са изгодите от това здравословно хранене? Да, слабата и секси фигура са единствено част от бонусите, с които ще се сдобиете. Ето и останалите:

По-чиста кожа

Едно от първите неща, с които ще се сдобиете е чистата кожа. Ако страдате от акне, то здравословното хранене бързо ще направи лицето ви по-чисто и свежо. Съвсем скоро ще забележите, че кожата ви ще засияе и ще започнете да имате естествен искра, а по този метод няма да се нуждаете от грим, с цел да изглеждате прелестно.

Повече сила

С настъпването на студените дни и неналичието на слънчеви лъчи, внезапно започваме да се усещаме по-уморени и депресирани. Специалистите изясняват, че това наше положение се дължи на неприятното хранене. Да, девойки, признайте си, че през есента и зимата стартирате да хапвате повече тестени храни и по-малко плодове и зеленчуци. Ако и вие сте измежду дамите, които се оплакват от отмалялост и недоспиване, започнете да спазвате здравословен хранителен режим и напълно скоро ще започнете да се чувствате по-енергични и свежи.

Нисък холестерол

Ако напоследък забелязвате, че имате високо кръвно налягане или висок холестерол, то най-вероятно това се дължи още веднъж на неприятната храна, и най-много на множеството скотски мазнини и сол. Ако продължите да хапвате по този метод, това може да докара до затлъстяване и да се отрази зле на здравето ви. Затова започнете да се храните по-здравословно още през днешния ден, с цел да предпазите тялото си.

Здраво сърце

Още един бонус, с който ще се сдобиете в случай че започнете да се храните здравословно, е здравото сърце. Според изследванията това е най-ефективният метод за попречване на сърдечни болести. Затова още при идващото си хранене се уверете, че в менюто ви има задоволително пълнозърнести храни, зеленчуци и плодове. Освен това се пробвайте да намалите приема на захар, сол и наситени мазнини.

По-дълъг живот

Чували ли сте за индийското племе хунзи, чийто живот постоянно надминава 100-те години? Освен това те не познават що е болест. Е, това се дължи на здравословният метод на живот. Те залагат най-вече на зеленчуците и плодовете. Е, в случай че и вие желаете да живеете по-дълго, започнете да се храните здравословно още през днешния ден и ще можете да се радвате по-дълго време на удоволствията на живота.

Секси тяло

И не на последно място, здравословното хранене води до обикновено тегло и секси тяло. Ако в менюто ви има повече пълнозърнести храни и по-рядко посягате към заведенията за бързо хранене, това сигурно ще се отрази позитивно на тежестта ви.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР