Често се случва така, че когато сме поканили гости или

...
Често се случва така, че когато сме поканили гости или
Коментари Харесай

Идеи за лесна гарнитура към вечерята

Често се случва по този начин, че когато сме поканили посетители или просто желаеме да приготвим вечеря на фамилията си, ние мислим само за главното ядене и забравяме, че към него е добре да поднесем и някаква гарнитура.

В редица случаи пресните салати могат да ни спестят това, само че не постоянно разполагаме с пресни зеленчуци, изключително в случай че не е сезонът им. Това е повода тук да ви предложим хрумвания за лесна гарнитура към вечерята, без значение дали тя е публична или не.

Оризът е чудесна гарнитура за съвсем всички ястия, а и става много бързо. За да избягате от стандартите обаче, можете да се снабдите с червен или черен ориз, като не забравяйте, че последният нормално се накисва преди да се подложи на топлинна обработка.

При състояние, че не сте съумели да намерите по-екзотични типове ориз, то можете просто да превърнете белия обичаен ориз в жълт, като добавите към него жълти подправки - куркума, къри, шафран и т.н.

Задушените картофи с добавка масълце, копър и чесън са си същинска класика и с изключение на на месни блюда пасват доста добре и на рибни. За разлика от пържените картофки, както и тези, които се подготвят на фурна, те стават доста бързо, а и за да не се разкашкат, не е належащо да ги режете на доста ситно. Това несъмнено ще улесни задачата ви.

 задушени картофи за гарнитура

Задушените зеленчуци с масло са също класика, която можете да превърнете в извънредно лесна за подготвяне гарнитура, подобаваща както към месни, по този начин и към постни ястия.

Може да ви се стори необичайно, само че пастата (без спагетите и другите по-дълги типове паста) също може да бъде гарнитура, а не главно ядене. Цветните фусили или макарони, подправени само със зехтин и ароматни билки и треви биха били по-нестандартен, само че също доста елементарен избор за гарнитура.

Макар тематиката ни да е за лесна гарнитура за вечеря, тук ще си позволим да ви дадем и някои хрумвания за гарнитура, които не са чак толкоз лесни, само че пък се подготвят от предходния ден. Т. е биха ви икономисали време тъкмо, когато най-вече се нуждаете от него.

Типичен образец са студените гарнитури, които колкото повече време престоят, толкоз по-вкусни стават. Можете да извършите от тези топчета, които се подготвят от кашкавал или сирене и в средата на които се слага маслина, кисела краставичка или пък орех. Тъй като, с цел да слепнат, към тях неизбежно се прибавя и масло, то те сигурно би трябвало да бъдат приготвени колкото се може по-рано, с цел да може то да се втвърди.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР