РИМ (AP) — Италия във вторник отпразнува връщането на около

...
РИМ (AP) — Италия във вторник отпразнува връщането на около
Коментари Харесай

САЩ обещават повече връщания на ограбени антики, докато Италия празнува последното изтегляне на 600 артефакта

РИМ (AP) — Италия във вторник отпразнува връщането на към 600 антики от Съединени американски щати, в това число антични бронзови скулптури, златни монети, мозайки и ръкописи, оценени на 60 милиона евро (65 милиона долара), които бяха ограбени преди години, продадени на музеи, галерии и колекционери в Съединени американски щати и възобновени вследствие на престъпни следствия.

U.S. Посланик Джак Маркъл, Матю Богданос, началник на звеното за трафик на антики към окръжната прокуратура на Ню Йорк, и членове на отдела за следствие на вътрешната сигурност на Съединени американски щати участваха на презентацията дружно с управлението на италианското министерство на културата и отряда за изкуство на карабинерите.

Това беше най-новото показване на плодовете на десетилетните старания на Италия да възвърне антики, които са били плячкосани или откраднати от нейната територия от нападатели на гробници „ томбароли “, продадени на търговци на антики, които постоянно са фалшифицирали или подправяли записи за генезис на препродайте плячката на купу...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР