Често рискови заболявания, някои от които животозастрашаващи, нямат ясно изразени

...
Често рискови заболявания, някои от които животозастрашаващи, нямат ясно изразени
Коментари Харесай

Ръцете показват скрити заболявания

Често рискови болести, някои от които животозастрашаващи, нямат ясно изразени признаци и не могат да бъдат диагностицирани, до момента в който не стане прекомерно късно. Понякога пък има признаци, че нещо не е наред с тялото ни, само че не им обръщаме внимание, тъй като считаме, че става въпрос за нещо нищожно.

Кардиолог-ревматолог Виктория Лвовская счита, че някои от болесттите могат да се дефинират по ръцете ни, написа zdrave.to. Според нея несъразмерното изпотяване на ръцете може да алармира за проблеми с щитовидната жлеза, а подутите длани са симптом за мозъчен израстък.

Според лекарката непрекъснатото чувство за потни длани изисква консултация с ендокринолог, защото демонстрира нараснало произвеждане на хормони на щитовидната жлеза. Това има гибелен резултат върху цялото тяло.

Пациентите, страдащи от този признак, създават прекалено много хормони, а те форсират метаболитните процеси, означи тя.

Лвовская добавя, че рисковите признаци включват и отичане на дланите. Това може да приказва за развиване на израстък на хипофизата – долния мозъчен придатък, изясни тя. Лвовская разясни, че хипофизната жлеза създава хормони, които въздействат на метаболизма, растежа и репродуктивната функционалност.

Освен това експертът посъветва да се консултирате със експерт при положение на пожълтяване на кожата или изтръпване на пръстите. Подобни признаци могат да демонстрират неврологични нарушавания и проблеми с черния дроб и жлъчния мехур.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР