Често хората смятат, че нещо, което никога не се е

...
Често хората смятат, че нещо, което никога не се е
Коментари Харесай

Фалшивите спомени са наредени до истинските

Често хората считат, че нещо, което в никакъв случай не се е случвало, в действителност е станало, и няма научно пояснение за какво става по този начин.

Онези елементи от мозъка, които подреждат и съхраняват спомените би трябвало да работят дружно, с цел да провокират спомен за нещо, по тази причина учените са скептични във връзка с това какво хората в действителност си спомнят.

Ново проучване на английски учени се пробва да накара в лабораторни условия хората да си спомнят нещо, което не се е случвало.

Изследователите анализирали мозъка на доброволците с магнитен резонанс, до момента в който им показвали картини и ги карали да си показват други изображения.

След това учените попитали участниците в опита кои обекти са същински и кои – мислени. В множеството случаи хората твърдели, че въображаемите са същински.

Според експертите частите на мозъка, които “виждат ” обекта и тези, които го “виждат ” във вътрешния ни поглед, се препокриват и това ражда подправените мемоари.

Това оставя диря в мозъка, която той бърка с претърпяно събитие. На едно и също място се пазят същинските мемоари и въображаемите, което води до комплициране.

Само в случай че се сетим по кое време тъкмо сме си показали обещано нещо, имаме късмет да отделим същинските мемоари от подправените.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР