Често домакините допускат поддаването на вредни навици в кухнята, които

...
Често домакините допускат поддаването на вредни навици в кухнята, които
Коментари Харесай

Как да се избавим от основните вредни навици в кухнята

Често домакините позволяват поддаването на нездравословни привички в кухнята, които пречат при готвенето и даже са в положение да скапват ястието.

Една от най-честите неточности, които домакините позволяват, е да нагреят олиото в тигана до степен, в която то стартира да пуши. Това нормално се случва, когато се извърнат с тил към печката, с цел да свършат нещо друго, и се улисат.

Въпреки че олиото към този момент пуши, домакинята пуска в него продуктите, които счита да пържи, а това е безусловно погрешно. При прегряване на олиото се образуват нездравословни съединения.

Можете да готвите умерено с всеки тип масло или олио, стига да не е почнало да пуши. За да пържите продуктите, без да вредите на здравето си и това на гостите и роднините си, пускайте храната в олио, което едвам е почнало да цвърчи.

Друга постоянно допускана неточност е прекомерно честото безредие на храната, до момента в който се подготвя. Постоянното безредие не дава на храната опция да се обработи добре топлинно, и това води до превръщането й в същинска каша.

 Как да се избавим от главните нездравословни привички в кухнята

Изсипването на прекомерно доста артикули в тигана или тенджерата също е неточност, която се позволява много постоянно. Готвенето изисква самообладание, а е толкоз по-лесно да напълните тигана до края с артикули. Това обаче води до закъснение на процеса на готвене и трансформира храната в непривлекателна странна примес, която наподобява на каша.

Ако желаете да получите вкусна храна с хрупкава коричка, изсипвайте по малко от продуктите в тигана. Същото се отнася и за месото – в случай че сложите доста месо в тигана, температурата на мазнината понижава доста бързо и това води до залепване на месото към тигана.

Нарязването на месото незабавно откакто е свалено от барбекюто, също е неточност. След като свалите месото от скарата, оставете го да полежи най-малко пет минути, с цел да се разтече сокът му отмерено. Така всяко късче ще е доста по-сочно. Ако започнете да го режете незабавно, сокът ще изтече и няма да се задържи в месото.

Смесването на горещи течности в блендера, с цел да получите крем-супа, може да докара до изхвърчане на капака на уреда. Това се получава поради парата, която излиза от горещите течности. Затова смесвайте течностите единствено когато блендерът е на половина цялостен.

Прекалено дългото месене на тестото също е неточност. То води до формиране на свръхлепкави сектори в тестото и печивото се получава твърдо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР