Честито! Ето. Мислим си, че сме в Европа, а реално

...
Честито! Ето. Мислим си, че сме в Европа, а реално
Коментари Харесай

Таман избрахме светни хора и тъмните сили се задействаха -

Честито! Ето. " Мислим си, че сме в Европа, а действително сме в Азия "... сподели министър Ник Събев. Таман се появи малко вяра. Таман отпред на страната застанаха хора като нас – образовани, възпитани, осъществени, свестни, естествени. Хора, които могат да те гледат право в очите без да отместват взор. Хора, които избират да работят, вместо да приказват. Хора, които уважаваш и от които не те е позор, когато пътуват или когато посрещат европейските ни сътрудници.

И тъмните сили се задействаха!

Много ми е тъжно. 20 години говорех за това. Че каквото си отгледаме, това ще жънем. Че не може в народен ефир да стои нещо толкоз безвкусно като официализирания поп-фолк и вулгарните му вицове и този едноглав дракон да не се развъди и да не порасне неимоверно, до момента в който не изяде всичко. Че това страшилище деформира и деморализира, че основава неверна картина на света, че философията на мутрата и проститутката не е просто " шоу ", даже и това шоу да ги иронизира, а е отрова, към която се привиква – опиат, към който хората се пристрастяват и който няма по какъв начин да има чист произход. Не може ти да се продадеш и да смяташ, че твоят компромис може да натори и отгледа нещо друго от идващ компромис, от стотици хиляди други грозни взаимни отстъпки. Няма дребен компромис! Колко пъти съм казвала, че децата... децата няма да ни простят, че сме го позволили.

Но аз бях неприятната учителка, морализаторка някаква, някаква луда, която се бори за чист език и чисти нрави, за хубава музика и за изкуство, идеалистка и глупачка. И всички, с дребни изключения, ми споделяха, че това бил пазарът! Пазарът, скъпи читателю се контролира, образува и основава. А рейтингът на стратегиите 18+ е най-голям. Означава ли това, че би трябвало да пускате единствено порно по малкия екран? Защо ли запитвам – вие това и вършиме.

Цял живот се борих с ето тези две ръце и ето този разум да потвърдя, че в случай че сложиш на същото място в ефира нещо смислено, мъдро, красиво и самоуверено - то ще бие по рейтинг пошлотията. И доста пъти го потвърдих. Дори живота си някак рискувах за тази идея.

Браво, ще кажете. Това си е твоят персонален път, нас ни остави да хвърляме салфетки и да се кълчим в гюбек, или просто да си траем и да се снишаваме, а можем и да ти навредим тихичко, и за наказване ще те ненавиждаме същински, щото си доста кардинална.

Ами ето - имахме късмет, само че го пропиляхме, а нашата страна ще си остане най-бедната, корумпираната, окрадената, болната, бързо умиращата и необразованата, несвободната, както и най-тъжната в Европейски Съюз, а скоро и в целия свят. Честито.

Никога не сме излизали от комунизма и неговите порядки за скършване на другомислещите и за разпределение на благините сред своите, неговите обири и зверства. Той просто се кръсти по различен метод и популярност Богу, някак додрапахме до Европейски Съюз и НАТО. Но очевидно единствено на повърхността. Всеки, който опита да ни извади от съветските лапи беше грубо осъден. И за медиите ще припомня – отново като китайска капка, тъй като всички политици ги подценяват, считат, че хората към този момент не се осведомят от малкия екран и радиото… и бъркат. Никой не гледал телевизия?! Гледат, 20 години гледаха и ето какво стана. 80% съгласно едно прикрито изследване на остарелия Съвет за електронни медии се осведомят от телевизия и радио.

Господи, поради децата ни, не допускай това.

Нашият живот беше прахосан в несполучливи опити да градим, вместо да разрушаваме; да оправяме, вместо да чупим; да сътворяваме, вместо да затриваме; да имаме вяра и да си плащаме за идеалите си, вместо да се продадем. Ние работихме крепко, учихме доста и знаехме по какъв начин. Ние вярвахме, че е допустимо България да стане една красива, почтена, цивилизована и естествена европейска страна... Но не ни позволиха да го създадем. Същите подмолни и продажни душици, афектирани на слънцето, тъй като свети, които са тъпкали с ботуши нашите образовани и заможни дядовци и баби... се активизираха още веднъж. А вие отново не отивайте да гласувате! Вече ще мисля за преднамерен палач на децата ни всеки, който не е дал своя вот.

Но знаете ли, има един лимит, оттатък който сме стигнали. А точно – когато към този момент няма вяра, няма и боязън. Ние не се опасяваме. Ние няма какво повече да загубим, с изключение на достолепието си. Дано тези хора, които имаха за малко късмет да застанат отпред и които гледат в вярната посока не се пречупят и не ги унищожат... Жалка, клета България...

И малко Айн Ранд, „ Изворът “, за утешение, че това е просто същността на индивида и че той мъчно понася героите…

„ Хауърд Роурк е постоил храм на човешкия дух. За него индивидът е мощен, горделив, чист, умен и самоуверен. За него индивидът е героично създание. Храмът е място, където човек би трябвало да се извиси. Той е мислил, че човек се извисява, когато не изпитва виновност, когато познава истината и я реализира, когато живее по най-високите критерии, не се срами и няма причина да се срами, когато е в положение да се разкрие изцяло под слънчевата светлина. Той е мислил, че извисяването е наслада, а насладата се поставя на човек по рождение. (...) Тухи споделя, че същността на извисяването е да изпиташ смъртен боязън, да паднеш на колене и да палзиш. Тухи споделя, че най-възвишеното деяние на индивида е да осъзнае своята невалидност и да умолява за амнистия. Тухи е на мнение, че човек наложително има потребност от амнистия. “

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР