Честата употреба на голямо количество готова храна води до ракови

...
Честата употреба на голямо количество готова храна води до ракови
Коментари Харесай

Полуфабрикатите докарват рак

Честата приложимост на огромно количество подготвена храна води до ракови формирания при дамите, настояват диетолози. В последните години, когато всекидневието ни става все по-забързано и забързано, представителките на нежния пол намират все по-малко време за готвене.

Съвременният човек като цяло не съумява да се храни с пълноценни ястия с премислено количество калории и наличие на захар и скорбяла. Според диетолозите най-здравословната и пълноценна храна включва консумация на зеленчуци и месо най-много.

Тяхното подготвяне обаче лишава много време. Което принуждава актуалното домакинство да употребява по-често на трапезата си полуфабрикати.

64 500 души са взели участие в проучване на шведски учени. В края те стигнали до извода, че сред използването на висококалоричните артикули от бързото хранене и развиването на ракови болести при дамите, има директна връзка. Става въпрос за рак на матката, гърдата, кожата, задстомашната жлеза.

Обяснението на учените е, че полуфабрикатите и продуктите за бързо хранене са с по-високо наличие на захар. Тя бързо се натрупва в тъканите и кръвта, и води до стимулиране на растежа на раковите кафези.

 Полуфабрикатите докарват рак

При дамите на възраст над 49 години рискът от развиването на рак на гърдата е няколко пъти по-висок спрямо по-младите представителки на прелестния пол, твърди BBC.

Преди няколко дни и специалисти от Световния фонд за проучване на рака предизвестиха, че консумирането на полуфабрикати, бързоразтворими супи, пакетирани и замразени храни води до здравословни проблеми.

Лекарите са безапелационни, че типичната американска диета, съдържаща прекомерно доста сол и наситени мазнини, и бедна на фибри, усилва риска от хипертония, мозъчен инсулт и сърдечно-съдови болести.

Полуготовите супи да вземем за пример имат високо наличие на сол, което се свързва с редица здравословни проблеми. Максималното целесъобразно количество на одобряваната сол за един ден е 6 грама. Много место обаче тези супи съдържат двойно или тройно количество сол.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР