Чешми за безплатна минерална вода бяха монтирани във ваканционно селище

...
Чешми за безплатна минерална вода бяха монтирани във ваканционно селище
Коментари Харесай

За първи път у нас! Чешми за безплатна минерална вода в Албена

Чешми за безвъзмездна минерална вода бяха инсталирани във ваканционно населено място “Албена ”. Те са ситуирани в три разнообразни точки - до Културно-информационния център и на плажната алея пред хотелите Maritim Paradise Blue 5* и Laguna Beach 4*. Захранват се от естествените минерални извори в комплекса, като до всяка има сложена осведомителна табела, съобщаваща на четири езика състава на водата, както и потребните й свойства.

“Трите сондажа са с годишен потенциал от 2 млн м³ и с капацитет за бутилиране. Това ни дава опция да инсталираме чешми за питейна минерална вода, водещи до понижаване на употребяваната пластмаса от гостите на комплекса. Системи за безвъзмездна минерална вода са инсталирани също в хотелите и заведенията за хранене на Албена ”, разяснява Красимира Стоянова, шеф на “Албена Тур ” и управител “Устойчиво развиване и зелен преход ” във ваканционното населено място.
-->
Изворната вода в Албена се характеризира като хипотермална, минерализирана, хидрокарбонатно-калциево-магнезиева. Това, съчетано с съществуването на хидрокарбонатни, калциеви и магнезиеви йони, както и на метасилициева киселина, й придава неповторими лечебно-профилактични свойства. При външна приложимост оказва удобно влияние върху централната и периферната нервна система и опорно-двигателния уред. При питейно водолечение повлиява добре проблеми на стомашно-чревния тракт, жлъчно-чернодробната и бъбречно-отделителната система. Няма натрапчива миризма или мощно изразен усет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР