Чешкото правителство въведе забрана върху продажбата на кафе за консумиране

...
Чешкото правителство въведе забрана върху продажбата на кафе за консумиране
Коментари Харесай

Чехия забрани кафето за вкъщи

Чешкото държавно управление вкара възбрана върху продажбата на кафе за изразходване отвън заведенията за да се ограничи разпространяването на ковид, съобщи ДПА.

Чехите показаха недоволството си в мнения в онлайн издания. " Това е чиста насмешка ", написа интернет консуматор. " Аз нямам време да седнал съм в кафене заран преди работа ", разяснява различен. Други консуматори походиха със жлъч: " Това несъмнено ще ни избави от пандемията ".

Чешкото държавно управление утвърди мярката в четвъртък, само че поради неразбираемото й формулиране някои хора взеха решение, че е неточност. Объркването се ускори от коментар на министъра на търговията Карел Хавличек, който сподели, че съгласно него кафето, което не се употребява на място, може да бъде разрешено, в случай че клиентът отнесе чашата с кафе за у дома в чанта или торба.

Здравният министър Ян Блатни не остави подозрения по тематиката. Той изясни, че задачата на новата заповед е по Коледа хората да не се разхождат с питиета и храна в ръка по базарите и улиците

По-рано тази седмица чешкия парламент даде на държавното управление право да удължи до 23 декември изключителните компетенции поради неотслабващата пандемия от ковид. Това е по-кратък интервал от поискания от държавното управление, което настояваше за нов 30-дневен интервал след приключване на настоящия на 12 декември. Предложението за скъсяването му пристигна от крайнолявата комунистическа партия, която поддържа държавното управление на Андрей Бабиш, и получи задоволително гласове, с цел да бъде признато.

Мярката се постанова единствено седмица откакто държавното управление облекчи някои ограничавания, разрешавайки отваряне на магазините и заведенията за хранене, които от октомври бяха затворени. Това обаче докара до ново повишение на данните за заболеваемостта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР