Чешкият министър-председател Андрей Бабиш заяви, че от понеделник властите ще

...
Чешкият министър-председател Андрей Бабиш заяви, че от понеделник властите ще
Коментари Харесай

Европейска държава забрани достъпа на неваксинирани до обществени събития

Чешкият министър-председател Андрей Бабиш съобщи, че от понеделник управляващите ще забранят на хора, които не са имунизирани против COVID-19, да имат достъп до публични събития и услуги, а негативните проби към този момент няма да се признават, съобщи " Ройтерс ".

" Оттогава (понеделник) ще се признава единствено имунизацията и преболедуването на COVID-19, когато става дума за услуги и публични събития ", съобщи Бабиш. " Хората най-сетне би трябвало да повярват, че коронавирусът убива ", сподели той.

Предвижда се рестриктивните мерки да бъдат утвърдени от държавното управление на следващия ден. Вчера Чехия записва рекордните 22 479 нови заразявания с вируса. Много европейски страни, в това число чешките съседи Германия, Австрия и Словакия, регистрират доста нарастване на случаите и стартират да стягат ограниченията.

Неваксинираните в Австрия ще могат да напущат домовете си единствено по основателни аргументи. Това разгласи канцлерът Александър Шаленберг. Около 2 милиона от жителите на Австрия или близо една четвърт са наранени от новите ограничавания. Те ще могат да излизат от домовете си единствено с цел да пазарят, да отидат на работа или да посетят доктор. Мерките в началото ще важат 10 дни. Здравният министър Волфганг Мюкщайн разгласи, че задачата на управляващите е да покачат готовността за имунизация и да лимитират обществените контакти сред жителите на фона на растящия брой новозаразени в последните дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР