Чешките власти няма да повишават данъците за физически лица и

...
Чешките власти няма да повишават данъците за физически лица и
Коментари Харесай

Без повишаване на данъците, заради енергийната криза

Чешките управляващи няма да покачват налозите за физически лица и на бизнеса, поради енергийната рецесия. „ Няма да покачваме налозите. Точка “, сподели чешкият министър председател Петр Фиала. Междувременно, той разясни, ще има краткотраен налог върху свръхпечалбите за компании, чиито приходи са скочили заради енергийната рецесия.

Става въпрос за най-големите чешки компании, участващи в националния енергиен пазар и обслужващи го. В републиката има към дузина такива стопански субекта.

Фиала напомни, че неотдавна държавното управление замрази цените на газа и електрическата енергия за семействата, както и за дребния и междинен бизнес в републиката. За тези цели държавният бюджет ще похарчи минимум 100 милиарда крони (приблизително 4,4 милиарда EUR).

Премиерът приказва за проектите на държавното управление да понижи бюрократичната тежест върху бизнесмените и да редуцира държавните чиновници. Спестените средства би трябвало да покрият отчасти разноските на републиканския бюджет и да покачат успеваемостта на националната стопанска система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР