Чешката република ще изиска големи промени в плана на Европейския

...
Чешката република ще изиска големи промени в плана на Европейския
Коментари Харесай

Чехия ще изиска от ЕС да коригира зелените си цели

Чешката република ще изиска огромни промени в проекта на Европейския съюз за избавяне на планетата. Министър-председателят на страната Андрей Бабиш е бил срещу ограниченията за понижаване на излъчванията, защото съгласно него те биха нанесли съществени вреди на автомобилната промишленост на страната, заяви Bloomberg.

Според Бабиш препоръчаната възбрана за мотори с вътрешно горене до 2035 година е „ нелепост “. „ Убеден съм, че проектът би трябвало да бъде значително изменен “, сподели министър председателят на европейската страна. „ Той унищожава производителите на коли и ние сме срещу това предложение. Следващото държавно управление ще би трябвало да се оправи с това, тъй като не можем да диктуваме на хората какви коли би трябвало да купуват ", съобщи Бабиш, представен от БГНЕС.

Забраната за коли с мотори с вътрешно горене до 2035 година е част от амбициозния климатичен проект на Европейски Съюз за промяна на стопанската система. Сега 27-те страни от блока ще проведат диалози за околната среда. Един от препъни камъните беше битката за електрически транспортни средства. За Чешката република сметката е проблем, защото производството на коли съставлява повече от една четвърт от промишлеността на страната и в нея работят съвсем 700 хиляди души.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Престижните европейски производители на коли водят све...

Това не е първият път, когато Бабиш показва угриженост по отношение на екологичните цели на Европейски Съюз. Той твърди, че зелените начинания биха заплашили конкурентоспособността на стопанската система на Чешката република, която употребява доста въглища. Премиерът също по този начин даде обещание да даде приоритет на автомобилната промишленост, когато поеме председателството на Европейски Съюз през втората половина на 2022 година

Екологичните цели на Европейския съюз към този момент са в несъгласие и с държавните потребности на друга държава-членка - Полша. Съдът на Европейски Съюз осъди Варшава на дневна санкция от 500 хиляди евро за рандеман на въглища в рудника Туров. Наказанието ще бъде анулирано незабавно щом мината бъде затворена. Полша обаче не има намерение да извърши правосъдното предписание, защото стабилността на енергийната система на страната зависи от употребата на мината.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР