Червеното вино е особено предпочитана напитка през студените зимни дни.

...
Червеното вино е особено предпочитана напитка през студените зимни дни.
Коментари Харесай

Червено вино ни пази от очни заболявания

Червеното вино е изключително желана напитка през студените зимни дни. Много изследвания демонстрират, че пиенето на чаша вино всеки ден е извънредно потребно, също така ни сгрява много бързо. Според резултати от проучвания аленото вино въздейства извънредно удобно на съсирването на кръвта.

Други изследвания удостоверяват, че умереният банкет на напитката понижава доста риска от коронарна болест на сърцето. Специалисти настояват, че хора, които към този момент са претърпели инфаркт на миокарда, би трябвало да пият по чаша вино всеки ден, с цел да понижат риска от втори подобен.

Още едно проучване, извършено във Англия, сочи, че пиенето на една до две чаши всяка вечер с храната ще помогне да увеличим така наречен добър холестерол в организма.

 Вино

Най-новото изследване, обвързвано с виното, потвърждава, че с изключение на всички известни позитивни страни, които има постоянната му и умерена консумация, гроздовият елексир може да ни помогне и за зрението.

Морковите към този момент напълно умерено могат да преминат на назад във времето, считат експертите. Консумацията на алено вино може да предотврати доста болести на очите, които се появяват с течение на възрастта, стига приемането на алкохолната напитка да бъде в правила.

Полезната съставна част в аленото вино е от дълго време известна – става дума за ресвератрол. Както знаете, ресвератролът се съдържа в ципата на гроздето.

 Грозде

Смята се, че точно той стопира растежа на кръвоносни съдове в очите. В случай че този проблем не се лекува, това може с много бързи темпове да докара до доста намаляване на зрението, както и до недъгавост на макулата.

Това е една от главните аргументи, поради които възрастните хора поставят очила. Оказва се също, че това е и водеща причина за слепота в по-късен стадий от живота – съгласно учените хората, заболели от диабет, са най-застрашени.

Разбира се, аленото вино не е панацея и потреблението на напитката наложително би трябвало да бъде с мярка и наслаждение. Всяка корист с алкохол, в това число и с алено вино, има своите отрицателни последствия.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР