Червеният яспис се образува в средата на кварцови жилки и

...
Червеният яспис се образува в средата на кварцови жилки и
Коментари Харесай

Червен яспис - влияние и свойства

Червеният яспис се образува в средата на кварцови жилки и скали, които съдържат хематит. Именно последното вещество придава на камъка подобен яркочервен нюанс. Характеристиките на този вид яспис са представлявали интерес за хората от антични времена.

Този мощен, ослепителен, фрапантен цвят на минерала не можело да не повлияе на известността му, той се употребявал дълго време за направа на мъжки бижута, само че с течение на времето и дамите се влюбили в него. Освен това аленият яспис е талантлив със обилни вълшебен и лечебни свойства.

Как наподобява аленият яспис и какво приложение намира?

Скъпоценният камък може да бъде едноцветен или със комплициран модел. Оттенъкът му варира от светлочервено, през наситено алено, бордо до богато, съвсем кафяво. Необработеният камък от време на време наподобява доста неприветлив. Само същински експерт може да се оправи с обработката на подобен камък, който се отличава с огромната си компактност.

От яспис се вършат разнообразни украшения, фигурки, амулети и талисмани. Червеният яспис е скъп най-много не толкоз поради външния си тип, който при сполучлива обработка и сполучлив избор на рамката е много прелъстителен, а поради свойствата, с които е талантлив. Това в действителност е доста мощен минерал, който има огромно въздействие върху притежателя си.

Също по този начин този минерал е бил употребен за украса в строителството. Той се отличава със своята устойчивост и нараснала износоустойчивост, заради което предмети от яспис служат дълго време. Що се отнася до бижутата, най-успешните метали за рамката на аления яспис са мед, злато, алуминий, исполин и техните сплави.

Важно е да се означи, че ясписът от всевъзможен колорит има всички качества, които ще опишем по-долу. Следователно няма значение дали държите пурпурен яспис или румен.

Магически свойства на червен яспис

 Червен яспис

Камъкът намира много постоянно приложение в защитната магия, заради свойствата си да отразява всеки негатив, изпратен към притежателя на амулета. Защитната функционалност на ясписа се простира освен до отбрана от зли очи, само че и от разнообразни типове радиация.

Червеният яспис е наименуван Камъкът на справедливостта, тъй като енергийно предлага огромна резистентност на всяка неправда. Той оказва помощ доста добре в случаите, когато сте изправени пред някакви несправедливи дейности по отношение на вас, а също по този начин предотвратява заплахата за вас да извършите такива.

Червеният яспис постоянно се назовава Камъкът, който управлява пристрастеностите. Той освен се бори с цялата неправда на този свят, външна и вътрешна, само че също по този начин ви оказва помощ да сдържате своята импулсивност, защищава ви от недомислени дейности и успокоява пристрастеностите. С талисман, изработен от подобен минерал, постоянно можете да вземете вярното решение и да извършите верния избор. Освен това камъкът изостря възприятието за отговорност за взетото решение, надарява с доста съпричастност.

Енергията на аления яспис оказва помощ да стабилизирате енергийните си запаси и да ги концентрирате по метод, който ще служи в интерес на поддържането на цялостния баланс на тялото. Енергията на ясписа е толкоз мощна, че оказва помощ на срамежливи хора да придобият самочувствие и самонадеяност. Благодарение на това човек може да върви напред към плануванаъа цел и несъмнено ще я реализира.

Ако го държите покрай леглото си, може да сбъднете някои от фантазиите си. Поставете минерала до вас и мечтайте за това, което желаете, мислете по какъв начин тъкмо бихте желали да сбъднете фантазията си, разсъждавайте и не сдържайте въображението си.

След известно време, в един от тези медитативни моменти, ще можете да получите информация за това кой път би трябвало да извървите и какво да извършите, с цел да сбъднете фантазията си.

Червеният яспис знае по какъв начин да откри взаимоотношение с дома на притежателя си. Ако виталното пространство е незадоволително запълнено от енергийна позиция, минералът компенсира този недостиг. Защитните качества на аления вид се простират и до решения на наследствени проблеми.

Лечебни свойства на червен яспис

 Бижута с червен яспис

Лечебните свойства на минерала са не по-малко ценни; в литотерапията той постоянно се употребява за възстановяване на физическото положение. Различават се следните лечебни качества на минерала:

- На първо място, заслужава да се спомене, че аленият камък оказва помощ за подсилване на имунната система, унищожаване на доста болести и служи като надеждна отбрана против разнообразни заболявания;

- Минералът оказва помощ на тези, чието тяло е отслабено от съществено и дълготрайно заболяване или преумора;

- Отдавна е известно, че естественият камък има противовъзпалителни свойства и даже може да успокои разнообразни типове болежка, по тази причина аленият яспис се е употребявал като най-хубавото средство за зъбобол и главоболие;

- Червените скъпоценни камъни от дълго време се считат за способни да лекуват доста женски заболявания с помощта на специфичната сила, хормоналният декор и менструалният цикъл се възстановяват, метаболизмът се подобрява;

- Тъмночервените или бордо нюанси на ясписа усъвършенстват потентността при мъжете;

- Червеният вид яспис има пречистващи кръвта и кръвоспиращи, лечебни качества при сърдечни болести. Смята се, че той също има способността да подтиква активността на сърдечно-съдовата система и да покачва кръвното налягане.

- Ефектите от аления яспис са много мощни при съществуване на диабет и също по този начин той подтиква работата на жлезите с вътрешна секреция;

- Камъкът оказва помощ на човек да се освободи от отрицателната сила, която се натрупва в него за дълго време, което го прави дейно средство при меланхолия и бодърствуване.

За коя зодия е подобаващ аленият яспис?

 Червен яспис за зодия Дева

Този камък е съвършен за зодия Водолей, Везни, Риби и Дева. Това ще повлияе позитивно на характера им, ще им помогне да избегнат неточности и да завоюват убеденост.

Известни ограничавания съществуват за хора, родени под знака на Стрелец, Близнаци, Овен и Телец. Те би трябвало да бъдат деликатни, когато носят бижута от яспис. Скъпоценният камък може да ускори негативните им черти, вследствие на което ще зародят проблеми в общуването с другите.

Позволено е да носят бижута с яспис за зодия Лъв, Рак, Скорпион и Козирог, само че не постоянно. Трудности пораждат единствено в случай че хората не се разделят с камъка прекомерно дълго, тъй че би трябвало да носят бижутата единствено в най-важните и решаващи моменти.

Съвместимост на аления яспис с други камъни

Скъпоценният камък е в спор с минерали като нефрит, елмаз и сапфир. Когато тези камъни се комбинират, магическите свойства на ясписа отслабват или изцяло се обезвреждат. В най-хубавия случай ще бъде ненужен, а в най-лошия - ще навреди на притежателя си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР