Черно море стана руско езеро. Това каза в предаването „Лице

...
Черно море стана руско езеро. Това каза в предаването „Лице
Коментари Харесай

Шефът на феновете на НАТО генерал Съби Събев силно притеснен: Черно море стана руско езеро!

Черно море стана съветско езеро. Това сподели в предаването „ Лице в лице” по bTV ген. Съби Събев от Съюза на офицерите от запаса „ Атлантик”, като обърна внимание на военния капацитет, който се построява в Черно море от страна на Русия.

„ Там има да вземем за пример бомбардировачи Ту-22М със междинен обхват, които могат да доближат от 2500 до 3000 км. Има крилати ракети, които могат да са носители на нуклеарно оръжие с обхват 2500 км”, изреди той.

„ Русия действително в радиус от 2500 км от Крим може да държи всички градове и страни в Европа под прицел при една спешна обстановка”, сподели още ген. Събев.
„ Някой пита ли Русия за какво построява този капацитет и против кого го построява?”, добави той.

„ Виждам, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се безпокои, само че бих желал повече да се безпокои за милитаризацията на Черно море от Русия”, добави той.

„ След като НАТО взе ограничения вследствие на агресивното държание на Русия от 2014 година насам, по-разтревожени бяха прибалтийските страни и по тази причина изначало фокусът на НАТО беше там, едвам в този момент ускорява малко наличието си в нашия район. Това значи, че има проблем с Русия. Колкото и у нас да смятат хора, че ние нямаме никакъв проблем с Русия, дано да създадат информация позволен ли е този сериозен дисбаланс, който съществува сега там”, уточни генералът.

Ген. Събев също опроверга информацията в медиите за основаване на черноморска флотилия, като акцентира, че няма нищо ново и се извършва решението, взето от НАТО на срещата на върха във Варшава през 2016 година

„ Никой не приказва за непрекъснато разполагане на кораби в Черно море, просто ще има повече визити на натовски кораби във военните пристанища на България и Румъния” увери военачалник Събев.

По-рано през днешния ден обаче, както БЛИЦ към този момент осведоми, командирът на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев призна, че България ще взе участие в непрекъсната група на НАТО в Черноморския район и че нейното основаване било " планувано и предстоящо ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР