Черният списък на Евросъюза за офшорните зони ще бъде готов

...
Черният списък на Евросъюза за офшорните зони ще бъде готов
Коментари Харесай

Черният списък на ЕС за офшорките готов за Нова година


Черният лист на Евросъюза за офшорните зони ще бъде подготвен за Нова година. В момента в Брюксел се работи интензивно върху система за надзор и регулация на така наречен " финансови медиатори " и до края на годината ще показа лист с офшорните страни, където компании и частни лица правят финансова активност, с която заобикалят заплащането на налози. Това съобщи еврокомисарят по въпросите на стопанската система и финансите Пиер Московиси в изявление за италианска телевизиям съобщи БГНЕС.

" Обещаваме да подготвим " черен лист " на така наречен данъчни убежища до края на 2017 година Европейски Съюз ще бъде непоколебим към тези, които го заслужават ", сподели още Московиси. По думите му все още се проверяват 90 страни и в случай че те не желаят да влязат в листата, би трябвало да съблюдават " всички, открити от Европейски Съюз правила ". " Работим върху промяна на системата за надзор на финансовите медиатори и без подозрение тяхната активност би трябвало да стане по-прозрачна ", сподели той.

Съобщението идва седмица след експлоадирането на следващия скандал с укриване на средства в данъчни убежища от богати и известни лица и компании. Схемата този път получи името " Парадайс Пейпърс ". Интересното в тази ситуация е, че от журналистическото следствие изскочиха имената на хора от близкото обграждане на Доналд Тръмп, на Владимир Путин, на известни политици, даже на кралица Елизабет Втора и принц Чарлз. Сред уличените в границите на " Парадайс Пейпърс " бяха и синовете на турския министър председател Бинали Йълдъръм, министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос и други.

През пролетта на 2016 година Международният консорциум на проверяващите публицисти, който стои зад разкритията, показа друга група документи и за офшорни сметки на богатите известните. Тогава абсурдът стана прочут като " Панамските документи ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР