Черните точки, акнето или по-научно казано отворените комедони са досадно

...
Черните точки, акнето или по-научно казано отворените комедони са досадно
Коментари Харесай

Ефективни домашни хитрини за премахване на черните точки

Черните точки, акнето или по-научно казано " отворените комедони " са досадно събитие, от което мечтаят да се отърват освен подрастващите, само че и доста възрастни. Защо се появяват? Как да се оправим с черните точки по лицето си? Можете ли да се отървете от тях един път вечно? Сега ще ви разкажем всичко!

ПРИЧИНИ ЗА ПОЯВАТА НА ЧЕРНИ ТОЧКИ Пожарна охрана ЛИЦЕТО

На първо място, би трябвало да разберете какво съставляват черните точки като цяло. Това са натрупвания на себум, мъртви кафези и частици нечистотия, попаднали върху кожата от външната среда. Обикновено се появяват при мазна кожа, разширени пори и хиперкератоза (удебеляване на роговия слой).

КАК БЪРЗО ДА съдебна експертиза ОТЪРВЕТЕ ОТ ДЪЛБОКИТЕ ЧЕРНИ ТОЧКИ Пожарна охрана ЛИЦЕТО СИ?

Разбира се, даже в случай че мечтаете да премахнете черните точки и да почистите лицето си допустимо най-скоро, отворените комедони в никакъв случай не би трябвало да се изстискват, жестоко изтриват и прибягват до други нападателни механични въздействия. Това може освен да нарани така и така неспокойната кожа, само че и да предизвика появяването на зараза и разпространяването на изострен инфекциозен развой, както и пигментация.

Как тогава бързо и дейно да премахнете черните точки по лицето? С помощта на способени съществени грижи, всички стадии за които в този момент ще ви разкажем.

НЕЖНО ИЗМИВАНЕ

Собствениците на мазна кожа постоянно се стремят да я измият „ до скърцане “, като деликатно отстраняват всички следи от мастни тайни. За страдание, по-често дейното „ обезмасляване “ на кожата единствено предизвика нараснало произвеждане на себум, трансформирайки казуса в обаян кръг.

За измиване използвайте меки артикули (гелове, специфична вода) с неутрално рН, които поддържат хидролипидния баланс и защитния пласт на кожата. Избягвайте сапуни, тонери и лосиони, които са нападателни или прекомерно изсушаващи.

ЕКСФОЛИРАНЕ

Задължителна стъпка, която също оказва помощ добре при черните точки. За нежно премахване на мъртвите кафези и разчистване на повърхността на кожата, използвайте естествени ексфолианти на основата на меки киселини или деликатни механични скрабове с дребни абразивни частици (само в случай че няма открити възпаления по кожата!). След всяка такава процедура не забравяйте да употребявате артикули със СПФ отбрана.

ДЪЛБОКО ПОЧИСТВАНЕ

1-2 пъти седмично наложително използвайте маски за мазна и проблематична кожа за надълбоко разчистване на разширените пори. Такова " разчистване " безусловно извлича черните точки, всмуква непотребните тайни от себум, предотвратява вероятното развиване на инфектиране и спомага за реализиране на прелестен непрозрачен звук на кожата.

ОВЛАЖНЯВАНЕ

По някаква причина към момента съществува мит, че мазната кожа не се нуждае от хидратация. Моля, не правете тази неточност - не бъркайте нежелателен лоен искра с приятна кожа с влага. Не забравяйте, че кожата която няма влага, стартира да създава повече себум, като по този метод предизвика образуването на нови комедони.

Когато се борите с черните точки вкъщи, не забравяйте да употребявате некомедогенни овлажнители въз основата на хиалуронова киселина и други интензивно овлажняващи съставки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР