Чедър е английско сирене, което може да добавите в апетитни

...
Чедър е английско сирене, което може да добавите в апетитни
Коментари Харесай

Ползи от консумацията на сирене Чедър

Чедър е британско сирене, което може да добавите в апетитни запеканки, сосове, сандвичи, питки, солени пайове и други. Освен че е вкусно, това сирене е и потребно, защото хранителният му състав е богат.

Нека да разгледаме какви са преимуществата на сиренето Чедър!

Консумацията на към 40 грама сирене Чедър се равнява на 1 чаша мляко и съставлява една трета от целесъобразния дневен банкет на мляко за възрастни. Млечните артикули като сирене Чедър ви обезпечават съществени хранителни субстанции, в това число протеини, калций, витамин D и калий.

Регулярният и уравновесен банкет на тези хранителни субстанции оказва помощ да се понижи рискът от болести като като остеопороза, диабет, сърдечни болести и високо кръвно налягане.

Чедърът съдържа протеини

Сирене Чедър от 25 г съдържа 7 грама протеин или 14 % от целесъобразната дневната стойност. Протеинът от това сирене е пълностоен, доставящ всички съществени аминокиселини, от които организмът има потребност. Протеините също са доста наситени, като ви оказват помощ да ядете по-малко денем.

Източник е на витамини

 Ползи от Чедъра

Чрез сиренето Чедър си набавяте и дребни количества съществени витамини, измежду които рибофлавин, витамин А, витамин В12, както и дребни количества тиамин, ниацин, витамин В6, фолиева киселина и витамини D, Е и К.

Рибофлавинът оказва помощ за образуването на червени кръвни кафези и връщането на храната в сила, както и работи като антиоксидант за попречване на увреждането на свободните радикали. Витамин А е от значително значение за вярното действие на вашите органи, за по-добро зрение и напредък на клетките, а витамин В12 е нужен за производството на ДНК и алените кръвни кафези.

Чедърът съдържа минерали

Всяка порция от 25 грама сирене Чедър обезпечава 202 мг калций, или 20 % от целесъобразната дневна стойност, 143 мг фосфор и дребни количества калий, желязо и магнезий. Калцият е от значително значение за вярната работа на мускулите и нервите и за поддържане на здрави кости. Фосфорът пък е нужен за бъбречната функционалност и производството на ДНК, а цинкът е значим за формиране на протеини и имунни функционалности.

Съображения при консумация на Чедър

Яжте сирене Чедър умерено, тъй като е с високо наличие на мазнини и калории.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР