Чечня със сигурност влезе по-сериозно на картата с участието на

...
Чечня със сигурност влезе по-сериозно на картата с участието на
Коментари Харесай

Павел Кротов – счетоводителят на Кадиров

Чечня сигурно влезе по-сериозно на картата с присъединяване на Кадиров във войната с Украйна. Това продължава да е една от най-бедните страни в света, макар помощите от страна на Русия. На фона на всичко това можем да забележим, че Рамзан Кадиров в никакъв случай не пропуща опция да се показа за богатия деспот, който има някои от най-скъпите породи коне, екзотични животни и постоянно за рождените си дни кани някои от огромните звезди на Холивуд. Неговата щерка прави разнообразни фешън представяния в Париж, а до преди налагането на забрани в Instagram, същият постоянно намираше метод да демонстрира блестящия живот пред своите жители.

Най-забавната страна на нещата е, че Кадиров постоянно твърди, че парите идват непосредствено от Бог. Чеченските висши кръгове не са на същото мирянско мнение. По-голямата част от благосъстоянията се случват благодарение на съветския предприемач Павел Кротов, който действително играе ролята на брокер, когато пристигна време за предписание с избрани доходи.

При всяка по-интересна договорка, Кротов играе ролята на представител на ползите на Адам Делимканов, член на съветския парламент и един от най-силните политици в Чеченската република след Кадиров.

Легенди по отношение на решенията и бизнес заниманията на тези фрагменти, могат да бъдат открити на всички места, само че някои публицисти съумяват да се доберат до тях и да запишат по-интересни корпоративни покупко-продажби, както и сделки за закупуването на парцели. Кротов се занимава с въоръжаване на опозицията в Чечня, а в това време полицията го разказва като занаятчия на най-различни способи за въздействие. Всеки път, когато някой откаже на Кротов, следва заплашване и приканване на по-тъмни сили за деяние. Поне това е огромната легенда към тази по-мрачна фигура. Самият той постоянно отхвърля своето наличие в Чечня и в никакъв случай не се е занимавал със закани, неговата работа била да основава бизнес и по-добри позиции. Самият той твърди, че продължава да е православен християнин и няма никакво място при чеченските елити.

Рамзан Кадиров има близки връзки с Адам Деликханов, който в миналото през 2009 година показва за евентуален водач на страната след него. Двамата били като братя, затова с идването на верния миг, Рамзан бил подготвен да отстъпи поста. През 90-те години на предишния век, Деликханов е бил най-хубавият водач на Салман Радуев – прочут чеченски терорист, който взима стотици цивилни заложници по време на Първата Чеченска война. Шофьорът сменя позициите през 1999 година и се насочва против чеченските партизани, като даже съумява да преживее опит за ликвидиране.

В началото на 2000 година служи в Министерството на вътрешните работи на Чечня, а по-късно става първи заместник-министър по въпросите за сигурност. През 2007 година е определен от Държавната дума – една от най-ниските прислойки в Руския парламент. Там ще покаже и своята красива страна като човек, който обича принуждение. Не един път въпросният кадър е успявал да удари собствен конкурент, пропускайки обстоятелството, че в политиката се играе най-вече с думи, а не с юмруци.

По време на същата борба, от вътрешността на сакото му изпада и златен револвер, което прави цялата история още по-куриозна. Руските медии, най-малко при започване на новото хилядолетие, показват, че Деликханов е бил ангажирна с премахването на врагове на Кадиров, само че по този начин или другояче не е изправян пред съда за ликвидиране в Русия. През 2009 година управляващите в Дубай го упрекват за убийството на някогашен чеченски военачалник. Делимкханов, като член на Народното събрание, участва и в листа на най-търсените в Интерпол за няколко години, само че постоянно отхвърля обвиняванията. Те не са в негов интерес. През 2014 година същият човек е глобен от Съединени американски щати за връзки с по този начин наречения Братски кръг – известна престъпна група.

Защо описваме за този човек и каква е връзката му с Кротов? През 2010 година точно Павел работи от името на Деликханов. Всичко стартира с Филарет Галчев – милиардер от компанията Евроцимент Груп. Това е най-голямата съветска компания за произвеждане на цимент и в един миг е в неприятна и не толкоз преференциална позиция. Галчев купува дребен пакет от акции на бизнеса за 1 милиард $ и се съгласява да го изплаща на вноски от 200 милиона $.

Плаща първите две сметки на време, а по-късно пропуща третата. Бившият сътрудник на Галчев бърза да го даде на съд, само че по-късно се отхвърля да чака и просто продава останалата част от дълга си с лека отстъпка. Правото да се търсят останалите 600 милиона $ е предоставено от Галчев на Кротов, предприемач, който по това време е притежател на дребни компании без безусловно никакъв капитал. Кротов се замесва с тази работа и скоро Галчев намира метод да изплати всичко незабвно. Единствено, което съветските медии показват за въпросния Павел Кротов е, че е представител на Деликханов и не се дават други елементи по отношение на неговата биография. Истината е, че по това време Павел Кротов е привързан с някои от най-силните чеченци в Русия. Четирима души признават, че Кротов е неофициалният представител на Деликханов. Нито един от тях не желае да оповестява имена, както и адреси, заради простата причина, че се опасява за живота си.

Изтеклата информация от Кротов се проучва от специалисти като Алексей Шляпожиков, който признава, че информацията е точна, само че цифровия автограф и други елементи са или остарели или непосредствено изчезнали, затова той не може да се ангажира, с цел да даде 100% гаранция, че всичката информация за Кротов е в действителност легална. Голяма част от наличието показва, че Кротов въпреки всичко има разрешението на своя сътрудник да оперира и да взима решения по отношение на съветската част от бизнеса. Кротов също по този начин има връзки и с Кадиров. През 2000 година е забъркан с мениджмънт и структура на политическата резиденция. Всичко се разисква в елементи – от бюджета до самото осъществяване и защитата на постройката.

По гледище на Кротов, подземният бункер би трябвало да бъде позициониран по-далече от самия парламент и до него да се доближава благодарение на специфична серия от коридори. Най-важното е, че никой от чиновниците не би трябвало да знае къде тъкмо се намира входа на въпросния бункер. В друга информация се показва, че Кротов има намерение да направи и няколко диверсии, които да наподобяват на вход, само че действително да не водят до на никое място.

Един от служащите, които строят това съвременно сдание, по-късно работи и за основаването на имението на Делимкханов.

Кротов отхвърля да разяснява случаи и връзки с чеченския хайлайф, а когато става въпрос за циментената договорка, той продължава да твърди, че всичко се случва благодарение на закона и никой не е блъснал и пестник на другия. За страдание има хора като Яков Ровнер или Ян Ровнер, които не одобряват тъкмо толкоз чисто цялото деяние с Кротов. Ян е прочут като един от най-големите притежатели на земя и недвижими парцели в град Котелники покрай Москва.

През 2011 година Ровнер влиза в борба с Москва и води по-сериозни каузи по отношение на негова земя, която се намира покрай основния път. Новият кмет на столицата – Сербей Собянин е почнал стратегия за построяването на транспортни хъбове и един от комплексите би трябвало да попадне в територията на Ровнер. Бизнесменът и московското кметство не могат да се схванат по отношение на спецификата на плана и стартират серия от каузи.

Ровнер се радва на доста мощни връзки, брачната половинка и синът на изпълнителния шеф на ФСБ в Москва, са точно негови акционери и мениджъри в избрани компании. Преди въобще да успее да се похвали с тях, същият човек попада под ударите на закона, получава призовка за проведена незаконна група, занимаваща се най-често с измами, само че и други закононарушения, а преди да се стигне до затвор, Ровнер напуща страната и е разгласен за търсене от управляващите. Главоболията завършват сега, когато Кротов става неговият бизнес сътрудник.

Появява се сейшелска компания с името ПВК Инвестмент, която по изтеклите данни демонстрира, че е негова персонална благосъстоятелност. В следствие през лятото на 2014 година земята е продадена на различен строител и по този начин се стига до решението с Москва. В един от всички мейли излиза наяве, че Ровнер написа на Кротов, че по съглашение по отношение на това парче земя, задължението на Кротов е да го отстрани от листата на Интерпол в границите на 3-7 дни, а по-късно да затвори и престъпното дело, което се води против него. Накрая в действителност излиза наяве, че Ровнер няма никакви обвинявания и повече не се търси от Интерпол. Освен това парче земя, Кротов съумява да закупи и други апетитни имоти от империята на Ровнер. Между 2013 и 2016 година същият съветски предприемач съумява да закупи към 50% от 8 от фирмите на Ровнер и да получи към 40 хектара земя в Котелники и Токарево.

Преди въобще да се усети, Ровнер осъзнава, че Кротов идва от доста по-дълбоки и мощни кръгове, затова няма доста място за деяние или даже за бягство. Ровнер продължава да твърди, че Кротов е просто реализатор на Деликханов и когато получи разпореждане да работи с един човек, той го прави. Името на въпросния предприемач се появява още веднъж в Централна Азия. През 2014 година казахстанския милиардер Кенеш Ракишев, синът на някогашния министър-председател, получава акции от Българска телеграфна агенция банка от държавното управление.

Българска телеграфна агенция дава заеми с много богата история. В първото десетилетие от началото на 2000 година е благосъстоятелност на различен казахстански милиардер Мукхтар Аблязов, който по-късно е упрекнат от президента Назарбаев за кражба и напуща страната. Банката е национализирана за известно време и администрацията стартира да търси изгубените милиарди, отплавали в други точки на света. През идващите години Ракишев ще успее да усили своя дял и ще стартира да трансформира цялата институция, обръщайки внимание на всеки един бизнес на банката. Успява да трансформира Българска телеграфна агенция в капиталова компания и мажоритарният ѝ дял е близо 6 милиарда $.

Част от тази сума на Аблязов е трансферирана в Русия и включва елементи от земя, разнообразни планове за развиване и едно пристанище. Преди Ракишев да влезе в цялата картинка, на хоризонта се задава една доста забавна война. Преди Ракишев да се захване с банката, Аблязов употребява свои канали, с цел да разбере, че Рамзан Кадиров има присъединяване в цялата активност, а Кротов също извършва разнообразни поръчки. Кротов, най-малко по думите на Аблязов, играе ролята на силовата формация или индивидът, който идва да раздаде правораздаване посредством принуждение, в случай че се постанова.

Счетоводителят на Аблязов признава, че чеченците са били в офанзива и са желали средствата на Аблязов да бъдат трансферирани на Ракишев. Ракишев и Кадиров се познават от 2005 година и постоянно се появяват на фотоси дружно. В един фейсбук пост, Кадиров показва, че това е доста добър и непосредствен негов другар, който оказва помощ на всички чеченци и генерално споделя своите наслади и премеждия, когато отиде на посетители на водача. Както се досещате, още веднъж играе ролята на брат в цялото огромно семейство на Кадиров и компания.

Руският указател показва че пристанище във Витино в северните точки на Бяло море е било върнато на Ракишев, откакто Кротов се намесва в следващата акция. През 2015 година пристанището е закупено от Витино Мениджмънт и след това се трансферира на части назад в Българска телеграфна агенция.

Сбственик на Витино Мениджмънт се оказва Дмитри Шивков. Неговата сестра е Яна Шивкова, която работи като актриса и изненадва в появяването си в съветски сериали като „ Бригада “. Очевидно подземният свят не е бил единствено някаква форма на реакция в този случай. Шивков също помагал на Кротов в някои бизнес покупко-продажби, най-малко това демонстрира изтеклата преписка.

Освен горните активи, Кротов закупува през 2018 година два огромни завода. Червеният октомври – железен цех във Волгоград и Златоуствска Електрометалургична централа в Челибянск. Предишният притежател Дмитри Герасименко е съумял да се вкара в неприятности. Червеният октомври е съумял да банкрутира, а той твърди в изявление, че някакви непознати хора са се пробвали да го завладяват. Опитва се да спре настъплениет на изненадващите посетители, само че най-после е наказан за машинация и бърза да напусне страната. Близки до Герасименко по-късно описват, че Кротов се появява от нищото и предлага своите услуги, с цел да реши проблемите най-малко с фабриката в Челибянск. Руският указател по-късно демонстрира, че същият притежател е прокси, незнайна фигура, която има още 200 компании. Кротов участва там единствено като президент на компанията, само че е посочен в уеб страницата.

Един от значимите въпроси в този случай е: до какви размери се развива силата на Кротов? Отговорът се крие в една от най-престижните юридически адвокатски фирми в Москва и Санкт Петербург. „ Егоров Пугински Афанасиев & Партньори “ е известна с обстоятелството, че е учредена от състудент на Владимир Путин от университетските години – даже тези хора са имали неприятни срещи с въпросния.

Фирмата съставлява една от страните, които попадат в спор, когато се заговаря за рибарския колос Карат. През 2003 година един от притежателите – Александър Тугушев ще отиде да продаде своите елементи от холдинга, а в друга версия се твърди, че я предава на външен управител, който да я управлява. По-късно е упрекнат в машинация и наказан на няколко години в пандиза. След неговото освобождение, Тугушев упорства да получи назад своите дялове, което основава една дългогодишна борба с Витали Орлов – другият създател на компанията, чийто ползи се съставляват от адвокатската адвокатска фирма в горните редове.

Кротов посещава адвокатската адвокатска фирма повече от един път и упорства Орлов да върне дяловете на Тугушев. Въпросният благородник идва с персона на име Артем Бегун, бизнес сътрудник на Иля Трабер – предприемач от Санкт Петербург, който постоянно се разказва като един от огромните мафиоти на града и носи прякора „ Антикваря “. При една от всички визити, Бегун припомня, че Адам Делимкханов употребява картечници, с цел да взема решение проблемите си и в никакъв случай не оставя сходни закононарушения без наказване. В жалбата, която по-късно е прегледана от ФСБ, проверяващите показват, че Бегун и Кротов са упражнили напън против юристите и са били подготвени да се разправят с принуждение, както и да замесят фрагменти от високите кръгове на проведената престъпност, с цел да получат отмъщение. Въпреки опитите и на двамата, адвокатската фирма не се поддава на сходен напън и делото се трансферира в лондонски съд.

Кротов продължава да отхвърля сходна спекулация и твърди, че в никакъв случай не е бил намесен в сходен дебат. Никой не знае какви тъкмо са триумфите на Кротов, само че с цел да се избегнат всевъзможни записи и приключване на компромати, същият човек постоянно води своите срещи в сауната, където никой не може да скрие никакви устройства. Въпреки изказванията, че е непретенциозен предприемач, главното му возило е поръчков Rolls-Royce. Кротов и неговата брачна половинка имат вила в Рублевка покрай Москва, където сходни парцели се правят оценка на сумата от 8 милиона $. Към други активи, фамилията разполага с 300 квадратни метра апартамент в Москва на стойност от 3.5 милиона $ и още два други жилището в Съединени американски щати на стойност от 3 милиона $. В кореспонденцията, която изтича в интернет, брокерът разполага с парцел в Париж за 6 милиона евро и още един в Кан на Френската ревиера за към 1 милион евро.

Освен паричните средства, мнозина подозират, че господинът употребява дипломатически имунитет в страната си, само че към това се радва на работа в посолството в Гренада, където работи като комерсиално аташе.

Самият той се показва като експерт с опит в корпоративните покупко-продажби, като това му занятие е било ангажираност за последните 25 години. Интересното е, че Руското външно министерство показва, че няма никаква информация за Кротов и не го е изпращала с този статус в Гренада. Той самият отхвърля да разяснява своите работи с държавното управление на същата страна.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР