Частният фонд, който планира да изпълни енергийни проекти на места

...
Частният фонд, който планира да изпълни енергийни проекти на места
Коментари Харесай

ЕС подкрепя фонд за енергийна ефективност със 125 млн. евро

Частният фонд, който възнамерява да извърши енергийни планове тук-там като лечебни заведения и центрове за данни, с цел да понижи разхищението на сила, получи поддръжката на капиталовата конструкция на Европейския съюз (ЕС). Европейският капиталов фонд (ЕИФ) заяви, че е вложил 125 млн. евро във фонда Green Energy Solutions Fund, ръководен от Sustainable Development Capital (SDCL). Инвестицията оказа помощ на фонда да доближи задачата си за набиране на капитал 650 млн. евро (707 млн. долара) предишния месец.

" Виждаме огромен пазарен неуспех. Енергийната успеваемост е област, в която има големи потребности ", съобщи пред Reuters заместител изпълнителният шеф на ЕИФ Роджър Хавенит, като дефинира инвестицията като първата на ЕИФ във фонд, ориентиран към енергийната успеваемост.

Хавенит съобщи, че инвестицията ще спомогне за осъществяването на политическите цели на Европейски Съюз за справяне с изменението на климата и че фондът се е съгласил да разпредели 66% от капитала си в 27-те страни от съюза.
Реклама
" Влизаме във фондове, в които виждаме съответна добавена стойност и в които не изтласкваме частните вложители ", сподели той.

ЕИФ влага към 13-15 милиарда евро годишно и се насочва към обособени фондове с размер до към 1 милиарда евро, като междинната инвестиция е 85 млн. евро.

Въпреки че в световните старания за понижаване на въглеродните излъчвания се дава приоритет на възобновимата сила, основният изпълнителен шеф на SDCL Джонатан Максуел съобщи, че " също толкоз значим проблем е, че се губи толкоз доста сила ". Според него " огромната мръсна загадка " е, че 70% от нея може да бъде изгубена по пътя от молекулата до добива, преобразуването, производството и разпределението. Той е на мнение, че световните старания за екологизиране на електроенергийната мрежа и подмяна на изкопаемите горива няма да съумеят да понижат излъчванията задоволително бързо, в случай че по едно и също време с това не се понижат загубите на сила.

M&G Investments и Ирландският фонд за стратегически вложения също вложиха във фонда, а Максуел съобщи, че " доста атрактивните " пазарни тласъци според Закона за понижаване на инфлацията в Съединени американски щати и разнообразни схеми на Европейски Съюз ще усилят възвръщаемостта.
Реклама

Фондът ще финансира построяването на централи за слънчева сила и добиване на сила от отпадъчни материали, както и реконструкцията на здания, с цел да ги направи по-ергономични.

Секторът на възобновимата сила, изключително вятърната, претърпя тежки загуби тази година, основно поради проблеми във веригата на доставки и високата инфлация, която понижава маржовете на зелените компании за енергетика поради закрепените им продажни цени. Сред най-силно засегнатите групи е немската Siemens Energy, която регистрира чиста годишна загуба 4.6 милиарда евро поради проблемите си в поделението за вятърна сила.

Европейската капиталова банка, която е мажоритарен притежател в ЕИФ, преди този момент е вложила в ръководен от SDCL британски фонд за енергийна успеваемост.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР