Частни блокове и обществени сгради ще бъдат санирани с пари

...
Частни блокове и обществени сгради ще бъдат санирани с пари
Коментари Харесай

Санират блокове в 19 малки общини

Частни блокове и публични здания ще бъдат санирани с пари по Оперативна стратегия “Региони в напредък ” 2014-2020 година За задачата Министерството на районното развиване и благоустройството отпуска близо 33 милиона лв. за 32 плана на 19 дребни общини.

Проектите са утвърдени по процедура “Енергийна успеваемост в периферните райони-2 ” по предпочитана ос 2 на европейската стратегия.

В рамките на процедурата бяха подадени общо 52 планови оферти, които бяха селектирани след оценка за административно сходство и допустимост и на техническа и финансова оценка, прецизираха от Министерство на регионалното развитие. Предстои подписване на контракти за безплатна финансова помощ с претендентите, чиито планови оферти са препоръчани за финансиране. Одобрени са планове на общините Троян, Златоград, Малко Търново, Крумовград, Белоградчик, Девин, Поморие, Разлог, Свиленград, Нови пазар, Ботевград, Севлиево, Мездра, Елхово, Генерал Тошево, Пещера, Карнобат, Попово и Берковица.

Проектите включват действия по възстановяване на енергийната успеваемост на многофамилни жилища, здания от общинската и държавната администрация, общинската просветителна, обществена и културна инфраструктура.

Процедурата “Енергийна успеваемост в периферните райони-2 ” е продължение на първата мярка за енергийна успеваемост в периферни региони, по която са подписани 170 контракта на обща стойност над 167 млн. лева

Решенията за даване на безплатна финансова помощ и за отвод от даване на безплатна финансова помощ в са оповестени в уеб страницата на Министерство на регионалното развитие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР