Частната столична акушеро-гинекологична болница Свети Лазар е осъдена да плати

...
Частната столична акушеро-гинекологична болница Свети Лазар е осъдена да плати
Коментари Харесай

Болница Св. Лазар е осъдена за заплаха да държи бебе като заложник, докато не се плати лечение

Частната столична акушеро-гинекологична болница " Свети Лазар " е наказана да заплати 2000 лв. обезщетение на родилка поради отправени закани, че бебето ѝ ще бъде държано като пленник, до момента в който дамата не си заплати за лекуването. Това излиза наяве от окончателната присъда на Софийския градски съд по доста безизходен медицински случай от 2014 година. Самата родилка обаче също е наказана да заплати 2100 лв. за незабавната животоспасяваща помощ, която е получила в болничното заведение.

Да родиш в дома си

На 14 януари бременната Р. Т. и болничното заведение " Св. Лазар " подписват контракт за раждане и престой на стойност 1940 лв.. Терминът е избран за 3 февруари, а родилката заплаща задатък от 1000 лв..

Проблемът е, че на 22 януари в среднощ дамата усеща първите контакции. Още тогава родилката и нейният брачен партньор са се обадили на акушерка от болничното заведение. Тя ги е успокоила и ги е посъветвала да не бързат да потеглят към болничното заведение, а да се чуят още веднъж след половин час. Това е естествена реакция, тъй като може да мине доста време от чувството на първите контракции до самото раждане. Този случай обаче не бил подобен. Около 20 минути след диалога с акушерката контракциите станали доста по-силни и чести, а малко по-късно почнали родилните напъни.

Родилката позвънила на своя родилен помощник (т.нар. дула), която била наета авансово, с цел да ѝ оказва помощ и успокоява при естественото раждане в болничното заведение. След незабавното идване на дулата О.Д. в дома на родилката, тя видяла, че раждането е в напреднал стадий. Бебето се е намирало в родовия канал и щяло да излезе безусловно до няколко минути. Това, което тя съумяла да направи е да помогне за преместването на родилката от тоалетната на легло. Времето за друга реакция било свършило, тъй като се случвало забързано раждане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР