Частичната мобилизация на Владимир Путин е един акт от отчаяние.

...
Частичната мобилизация на Владимир Путин е един акт от отчаяние.
Коментари Харесай

Владимир Чуков: Путин се намира в особено психологическо състояние, близко до това на камикадзето

Частичната готовност на Владимир Путин е един акт от обезсърчение. Това е един акт на човек, който се намира в едно доста изключително психическо положение, бих го определил близо до това на камикадзето. Владимир Путин се намира в едно доста изключително психическо положение, близо до това на камикадзето. Това сподели за утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " интернационалния анализатор проф. Владимир Чуков.

" Това е в действителност третата готовност в историята на Русия като цяло. Първата е 1914 година, преди Първата международна война, втората е 1941 година, по време на Втората международна война. И в този момент просто ние виждаме, че Владимир Путин и неговата силовашка формация, която ръководи в Кремъл и ръководи тези над 17 милиона кв. км, се пробва да трансформира обстановката в света – приказвам за международен мащаб, сходна със международните войни, т.е. надали не да трансформира тази мярка в нещо от вида на " Великата отечествена “. В същото време обаче в действителност доста иронично, само че вярно някои специалисти споделят, че е допустимо тази " Велика отечествена “ да се трансформира във втората Октомврийска гражданска война ", разяснява проф. Чуков.

Според него виждаме една Русия изолирана, унижена, в ръцете на един режим, който в действителност не знае какво да направи, само че се трансформира във велика мощ.

" Няколко са аргументите съгласно мен, заради които в действителност това беше подхванато от хората, които ръководят в Кремъл. На първо място би трябвало да кажа – това са триумфите на Украйна на бойното поле. И виждаме, че просто украинската войска в действителност се трансформира в една добре ръководена, ръководена, въоръжена и най-много стимулирана войска. Едва 5% от убитите съветски бойци са с леко стрелково оръжие, т.е. това, което Путин подхваща, тази готовност на практика няма да има никакъв резултат на бойното поле. И си представете ролята, която изиграха високоточните ракети, тежката артилерия " Химарс “ – те ще продължат. И по тази причина Путин стартира да размахва и нуклеарното оръжие. Но аз желая просто да слага най-много акцент върху това, че Путин се почувства, изключително през последната седмица, 10 дни извънредно изолиран и унизен и съгласно мен това беше една от аргументите първо да анонсира организацията на референдуми ".

" Второ – да разгласи мобилизацията, и още веднъж да стартира рефрена с нуклеарното оръжие. Първо, това е една необикновено звучна плесница, която беше ударена на Путин в Самарканд. Там, където той очакваше поддръжка, видя изолираност. И най-много за мен роля в това отношение изигра изявлението на Си Дзинпин. Ще го повторя, защото международните медии в действителност сложиха акцент върху следния израз. Той сподели следното: " Ние имаме държание на велика мощ, която работи за стабилността на света “. В Москва явно бяха го интерпретирали с това, че Китай към този момент не гледа Русия като велика мощ. Наистина това беше извънредно огромно оскърбление. От 14 водача, които бяха в Самарканд, единствена единствено Беларус е тази, която поддържа Русия. Това беше в действителност извънредно огромно отчаяние. Второ – това е погребението на британската кралица. Вие си представете – 63% от популацията на цялата земя, на цялата планета станаха съпричастни с това събитие, т.е. това са хора, които най-малко от любознание са си присъединили тв приемника и са го изгледали, т.е. имат някакво позитивно любознание. В същото време Путин беше подложен на една пейка с Ким Чен Ун от Северна Корея дружно с талибаните от Афганистан и това демонстрира невижданата изолираност на съветската дипломация, на съветската страна, т.е. те да бъдат просто сложени в една група от тези, чиито благоприятни условия са да активизират медийното внимание на повече от половината на популацията на цялата планета. Наистина цинично звучи, само че съгласно мен доста мощно отразява част от настроенията в тази група, в това число и медийно обезпечена. Руска журналистка в една от държавните малките екрани при коментара на това заравяне загатва, че в този момент е моментът Русия да нанесе нуклеарен удар на Англия, вместо в Украйна. Вие си представете какъв брой цинично и какъв брой извратено човек би трябвало да мисли, с цел да си намерения сходно нещо да бъде направено ", разяснява Владимир Чуков.

Професорът повтори, че в тази ситуация става въпрос за невероятна изолираност, ревнивост и възприятие за суматоха и за безперспективие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР