Част от лицето ми е парализирано! Преди три месеца получих

...
Част от лицето ми е парализирано! Преди три месеца получих
Коментари Харесай

Тежки болести скапаха отец Иван: Получих лек сърдечен удар, парализиран съм. Едва пия вода

„ Част от лицето ми е парализирано! Преди три месеца получих лек сърдечен удар и от този момент не мога да се възстановя. Устата ми е изкривена, имам проблеми и с говора. “
Това показа пред „ България Днес “ отец Иван, който още веднъж е изправен пред здравословни проблеми.
„ Всичко минава доста постепенно, като лекарите ми дават вяра, че ще се възстановя изцяло, само че не изключват и опцията ситуацията да остане по този начин. Заради изкривяването на устата ми е мъчно даже да пия вода, само че се пробвам да се науча. Докторите ми изписаха медикаменти и прецизно ги пия. Няма да укривам, че е извънредно да имаш парализа на лицето “, призна пред вестника положителният свещеник, който оказва помощ на стотици изстрадали хора.
Дядо Иван си напомни, че преди време е лекувал болежките си, като е посещавал Божи гроб. Ходил е на святото място над 20 пъти, само че към този момент няма сили да отиде, а лекарите не му разрешават да лети със аероплан.
„ Двата инсулта, които получих един след различен преди време, доста ме събориха. Пет дни бях в кома! Когато се разсъниха, не помнех околните си хора. Говореха ми, само че не познавах никого, като че ли ги виждах за първи път. Аз самият не можех да приказвам и това в допълнение ме объркваше. Знам, че няма да бъда в никакъв случай повече същият човек “, напомня си тежките моменти отчето.
През последните години на отец Иван му се струпаха доста проблеми. Един от най-тежките моменти беше през 2014 година, когато катастрофира сред пловдивското село Цалапица и град Съединение. След случая свещеникът беше с контузия на главата, гръдния панер, счупена на две места бедрена кост на десния крайник и тежък проблем на меките тъкани на подбедрицата. Месеци лиши, до момента в който духовникът се възвърне и да може да върви независимо.
След това на няколко пъти отец Иван влизаше в болница и му откриха диабет. Отчето припадна по време на летен лагер и се появиха затруднения с кръвното налягане.
Духовникът към този момент за непрекъснато се е открил в приюта в софийското село Нови хан. „ Тук ми е доста добре, топло ми е. Няма да се връщам в Якимово, тъй като там доста неща ми липсват. Повечето време заставам в стаята и не излизам. Играя шах с едно момче, като вършим по няколко партии дневно и по този начин времето ми минава прелестно. Никъде не ми се върви, избирам да заставам вътре на леглото и да виждам понякога телевизия “, уточни още дядо Иван.
По негови думи сега ситуацията в приютите му е добре, като имат задоволително дърва за огрев и храна. Проблем още веднъж са изчезналите пари и не могат да си заплащат сметките.
КАК ДА ПОМОГНЕМ
Ако желаете да помогнете на отец Иван, може да дарите по следните сметки:
Дом за сираци „ Св. Николай “ при храм „ Св. Троица “, с. Нови хан, п.код 2110
БУЛСТАТ: 175743823
Банкова сметка в лв.: UNI CREDIT BULBANK, клон Елин Пелин
IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC: UNCRBGSF
Сметка в евро: IBAN: BG13UNCR70001522104630 BIC: UNCRBGSF
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР