Част от английската култура е на изчезване - броят на

...
Част от английската култура е на изчезване - броят на
Коментари Харесай

От офис се печели повече, отколкото от пъб

Част от британската просвета е на изгубване - броят на характерните за Острова пъбове е намалял внезапно. Много от заведенията се трансформират в жилища и офиси - в името на сигурната облага.

Броят на пъбовете в Англия и Уелс понижава: през първата половина на тази година те са били по-малко от 40 000, както демонстрира разбор на консултантската компания за недвижими парцели " Алтус ". Броят им през днешния ден е със 7000 по-малко, в сравнение с преди десетилетие, и по-малко след като и да било. Според изследването единствено от края на 2021-а година до момента са затворили към 200 пъба. Особено обиден е регионът към милионния град Бирмингам, както и Лондон и Източна Англия.

От " Алтус " акцентират, че след пандемията и обвързваните с нея затваряния на заведения, цялата промишленост е била наранена от рекордно висока инфлация и внезапно повишаване на разноските за сила.

Дано помогне страната

По информация на Британската асоциация на пъбовете и Института по туризъм в страната, едвам 37 % от всички заведения са на облага. Затова и ръководителката на асоциацията Ема Маккларкин приканва за поддръжка от държавното управление. " Изключително значимо е да получим облекчения, с цел да понижим този напън, в противоположен случай рискуваме да продължим да губим от ден на ден пъбове всяка година ", споделя тя.

Последиците от пандемията и инфлацията са двата фактора, които оказват максимален напън върху заведенията. " Като бранш преди малко преживяхме най-трудните две години, откогато се помним, а в този момент сме изправени пред предизвикването на извънредно възходящите разноски ", разяснява Маккларкин.

Без пъбовете - самотност и изолираност

Английските пъбове се считат за душата на общността и внезапният спад в броя им е неочакван. Приятели и фамилии се срещат в кръчмите за неделно барбекю, а сътрудници се любуват на студена бира след работа. Ако желаете да пиете бира след работа в центъра на Лондон в четвъртък следобяд да вземем за пример, ще ви отнеме доста време и старания да стигнете до някое заведение през тълпите. За доста туристи визитата в пъб също е част от прекарванията във Англия.

" Ако пъбовете продължат да бъдат принуждавани да затварят, това ще бъде голяма загуба за локалните общности ", споделя Маккларкин. Центърът за проучвания " Локалис” акцентира и основната роля на пъбовете за възобновяване на обществените контакти в общностите напролет на 2021-а година. За доста хора визитата в пъба е опция да изоставен дома си и да се срещнат с другари и съседи. С други думи, с помощта на социализирането в пъбове се заобикалят самотата и изолацията. Ако пъбовете изчезнат, изключително в селските региони, това може да заплаши обществената конструкция, предизвестяват от " Локалис ".

От офис се печели повече, в сравнение с от пъб

Спадът в броя на пъбовете стартира от дълго време, а пандемията единствено ускори наклонността. Причините са разнородни: възбраната за пушене на затворено, по-евтиният алкохол в супермаркетите или даже промененото държание на клиентите. Собствениците на пъбове се оплакват и от налозите върху бирата, които са едни от най-високите в света. Напоследък заведенията бяха наранени и от стачките в английските железници - по-малко хора пътуваха до центъра на градовете. Това е коствало 25 на 100 от приходите на Клайв Уотсън, създател на лондонската верига пъбове " City Pub Group ".

Вместо да отдават чартърен заведенията си, притежателите им ги трансформират в жилища или офиси. Площите постоянно са ситуирани в центъра и заради това са извънредно привлекателни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР