Часове работа с компютър, дълго шофиране, слънчева светлина, градски прах...

...
Часове работа с компютър, дълго шофиране, слънчева светлина, градски прах...
Коментари Харесай

Грижи за очите – лунни съвети

Часове работа с компютър, дълго шофиране, слънчева светлина, градски прахуляк... Всичко това води до отмалялост на очите.

Как да помогнете на очите си да се възстановят? Най-често срещаното лекарство са очни компреси с лекарствени отвари. Отвара от метличина се смята за най-популярна. Можете също по този начин да употребявате запарка от лайка или липа за тези цели.

Ако откриете подпухнали торбички под очите си заран, тогава ще ви помогне изпитано лекарство - охладени части прясна краставица или сурови картофи. Ако не ви мързи и замените затоплените части със студени, тогава казусът ви ще бъде решен в границите на 10 минути.

За възобновяване и възстановяване на хубостта и здравето на очите, всички процедури е добре да се правят на растяща Луна в знаците Рак, Везни и Козирог и в 1-ви лунен ден.

На растящата Луна ще бъде потребно за очите, в случай че след всяко хранене интензивно разтривате дланите си една в друга и ги притискате към очите си за няколко минути. Поседете по този начин умерено и отпуснато.

Процедури за облекчение на умората и напрежението в очите се организират на намаляваща Луна в същите знаци и на 28-ми лунен ден.

За да страдат очите ви по-малко от отмалялост и напрежение, по време на намаляваща Луна правете компреси на очите си от чая, който пиете, или билките, които употребявате за запарки.

Упражненията за очи, които са потребни за облекчение на умората, се предлагат да се вършат по време на намаляваща Луна:

1. Седнете изправени, гледайте напред. Погледнете надясно, без да движите главата си, по-късно погледнете наляво на равнището на очите.

2. Погледнете в далечината някакъв обект, след което бързо преместете очите си към непосредствен обект.

3. На работа понякога е потребно да гледате в далечината, добре е да гледате зеления цвят (например стайни растения), който има удобен резултат върху очите и нервната система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР