Всички тези, които сме фенове на Барселона, знаем историята на

...
Всички тези, които сме фенове на Барселона, знаем историята на
Коментари Харесай

Продадоха за близо милион най-известната салфетка в света - с историята на Лео Меси

Всички тези, които сме почитатели на Барселона, знаем историята на най-голямата легенда на клуба Лионел Меси . Знаем и историята по какъв начин това 13-годишно слабичко момче с проблемите с хормона на растежа минава в каталунския клуб. За останалите, тя е следната - в детството си, аржентинецът е диагностициран с проблеми в хормона на растежа , който е извънредно значим при построяването на тялото за един състезател.

Подобна болест е доста рядка и се среща един път на 20 000 индивида. За да я преодолее, той би трябвало да получава хормона под формата на инжекции, само че сумата за тях е прекомерно скъпа за фамилията . По това време Лео идва в Барселона с родителите си и се среща с Хосе Мария Мингея, един от най-важните хора в клуба. Малчуганът не крие желанието си да тренира в школата , само че управлението като че ли се колебае поради здравословните му проблеми. За да решат, вършат показателен мач с по-възрастни момчета, в който да преценяват дали да го привлекат.
             

" Буквално направи за смях всичките. Талантът му личеше толкоз блестящо, че даже и тези, които имаха някакви подозрения, незабавно не помниха за тях. Той просто изглеждаше като пристигнал от друга планета ", споделя Мингея. И се стига до именитата салфетка, поставила началото на ерата " Лео Меси " в Барселона . По това време татко му към този момент изпитва подозрения, че детето ще бъде взето в школата.

И на обяд с него през 2000 година, представителя им Орасио Гаджоли, спортния шеф Карлес Рексач и самия Мингея, о бещанието слабоватото аржентинче да стане част от клуба е написано черно на бяло върху една салфетка, с цел да бъдат успокоени опасенията на родителите. Барселона поема и лекуването на детето. Какво се случва оттук насетне, знаем всички.

Инжекциите подкрепят развиването на 13-годишния по това време Лео, а в идващите 24 години той реализира всичко, което може да бъде реализирано от човек в историята на футбола . Стана водещ голмайстор в историята на Барселона с 672 гола, завоюва 30 трофея и 8 пъти най-ценното отличие - " Златната топка ". И с цел да бъде приет още един път, преди броени дни въпросната салфетка бе продадена на търг за 969 хиляди щатски $.



" Да, това е салфетка, само че е най-известната салфетка. С нея стартира блестящата кариера на Лионел Меси. Това промени освен неговия живот, само че и бъдещето на ФК Барселона. И в резултат на този трансфер милиарди почитатели по света получиха невероятни футболни мигове ", бе посочено преди началото на наддаването от представителя на аукционната къща Bonhams, Иън Елинг. Как да не се съгласим с тези думи?!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР