Бюджет, който се внася в средата на годината, няма как

...
Бюджет, който се внася в средата на годината, няма как
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Бюджет, който се внася в средата на годината, няма как да прави дългосрочна политика

Бюджет, който се внася в средата на годината, няма по какъв начин да прави дълготрайна политика, съобщи в Българска национална телевизия „ Денят стартира " Любомир Дацов, член на Фискалния съвет, някогашен министър на финансите. Трудно може да се каже, че има основна политика и изясненост какво тъкмо ще се прави в обособените браншове. Бюджетът има личен живот, когато се прави бюджетна политика.

И това е политиката по отношение на недостига, само че останалото са секторни политики и отразява цялостната визия на държавното управление по какъв начин ще се развива страната и какви са целите. В момента нямаме управническа стратегия на държавното управление и е изцяло естествено в бюджета да няма стратегически цели и структурни промени, сподели Дацов.

Според Георги Ангелов, старши икономист в институт " Отворено общество ", бюджетът е просрочен с осем месеца. Реално бюджетът ще стартира да работи от септември и ще работи 3-4 месеца. Това е закърпване на ситуацията. По-добре е бързо да се одобри бюджетът. И да забележим бюджета за 2024 година, където може да има промени, посочи Ангелов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР