Бюджет 2018 е панически и през него Борисов прави опит

...
Бюджет 2018 е панически и през него Борисов прави опит
Коментари Харесай

Димитър Делчев: Бюджет 2018 не е социален, а социалистически

Бюджет 2018 е под паника и през него Борисов прави опит да си купи гласове за идните избори, сподели Димитър Делчев, ръководител на „ Движение България на жителите “, пред БНР.

Този бюджет е анти бизнеса, който ще бъде претрупан с 10% повече разноски през идната година, поради административното нарастване на осигуровките. Свободната стопанска самодейност ще бъде сложена на системи, разчитайки единствено на публичните поръчки, които властимащите раздават. Това ще ускори корупционния модел, по който бизнеса бива питомен, сподели още Делчев.

Властта назовава този бюджет обществен, само че е напряко социалистически. Реформаторската общественост няма по какъв начин да не се тормози, че вместо да се залагат промени, единствената цел е да се замажат очите на избрани групи в обществото, от които чакат поддръжка по-късно, разяснява той. Борбата с корупцията се отсрочва с още една година, тъй като още веднъж няма заложени средства в бюджета, а дупките, през които изтичат публични средва и в опазването на здравето, и през инвалидните пенсии, остават необятно отворени. В Министерство на вътрешните работи е належащо усъвършенстване на администрацията и задръстване на дупките в системата, само че промяна в системата още веднъж не е заложена в бюджета, сподели той.

За промени би трябвало кураж, какъвто това държавно управление няма. Нито ГЕРБ, нито Българска социалистическа партия желаят промени, те са удовлетворени от неналичието на органи на реда, от нереформирани съд и прокуратура, тъй като няма кой да ги накаже за всичко, което са сътворили, добави Делчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР