Бяхме на координационна среща с министъра на вътрешните работи Бойко

...
Бяхме на координационна среща с министъра на вътрешните работи Бойко
Коментари Харесай

Армията се включи в спасителната операция на кораба край Камен бряг

Бяхме на координационна среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Армията направи следното: Облитане на кораба с хеликоптер, с цел да създадат инспекция какъв е рискът за техниката и за хората при потребление на хеликоптер, той може да бъде блъснат в скалите. Това разяснява министърът на защитата Георги Панайотов пред публицисти.

" Хеликоптер на Военноморските сили е в подготвеност да направи евакуация на екипажа за 30 минути. Ние не можем да освободим кораба от там, където е затънал. Това би трябвало да го направи различен ", разяснява още той.

На този стадий 9-членният екипаж на заседналия транспортен съд край Камен бряг отхвърля да бъде евакуиран, заяви на брифинг Румен Николов от „ Морска администрация – Варна “. Той отхвърли появилата се информация, че от нощес е почнала евакуация.

„ Отправени са писмени претенции за информация към корабособственика. Официалният отговор от там е, че към този миг екипажът е в сигурност и не е належащо овакантяване на кораба “, изясни Николов.

„ Предвидено е в границите на общината да им се дават условия за прегледи и за битуване на брега. За да се случи това обаче, е належащо единодушието на притежателя “, разясни той.

Създадена е съгласуваност и с Окръжна прокуратура, тъй като има формирано досъдебно произвеждане. След възможното карантиниране на екипажа те ще бъдат разпитани, посочи Васил Карапанчев, регионален шеф и ръководител на Кризисния щаб.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР