Бяха приятели, но явно са делили нещо, защото той се

...
Бяха приятели, но явно са делили нещо, защото той се
Коментари Харесай

Дъщерята на убитата брокерка: Станимир ме настройваше срещу нея, не ме обичала

Бяха другари, само че очевидно са делили нещо, тъй като той се опитваше да ме настрои против нея, когато изчезна. Той ѝ дължеше пари и парцели. Това описа пред Християна Радоева - дъщерята на убитата брокерка Теодора Бахлова за упрекнатият за гибелта ѝ 55-годишен Станимир Рагевски.
Още по тематиката
На 29 октомври в Бургас Теодора Бахлова напуща дома си с такси, а охранителните камери я засичат на една улица. И следите и се губят. Няколко дни по-късно е подаден сигнал в полицията, а 23-годишната ѝ щерка е сигурна, че майка ѝ е напуснала дома си за малко и е имала желание да се прибере. Последният, който е имал контакт с Теодора Бахлова, е 55-годишният бизнес сътрудник на брокерката - Станимир Рагевски.

Случаят с изчезналата брокерка бе напът да остане неразкрит. В началото на август обаче намирането на разчлененото тяло на 28-годишния Юмер Мехмед още веднъж разсъни въпросите за 46-годишната Теодора Бахлова.

Така на 26 август криминалистите намират останките на 46-годишната брокерка, заровени на пътеката сред гробове в 12 квартал на бургаския гробищен парк.

" Как се усещам? Не усещам! Празно е. Аз говорех и бях готова за това нещо, само че като пристигна и то по извънредно жесток и противен, дори не знам дали има епитет, с който да дефинира това действие ", споделя дъщерята.

Теодора Бахлова остана вечно на 46 години. Брокерът на недвижими парцели натрупала положение, а след това и големи задължения към банки и частни правосъдни реализатори.

" Явно са делили нещо. Иначе бяха другари. Той към мен, откакто мама изчезна, се вайкаше. Опитваше се да ме настрои против нея. Как, надали не, тя не ме е обичала, което е изцяло неуместно. Че е избягала, че се укрила, това което твърдяха и медиите. Според мои източници по тази версия работеха и Министерство на вътрешните работи ", споделя Християна.

В началото на август казусът на Теодора е към момента заведен на полицейска кореспонденция, само че досъдебно произвеждане няма. След намиране на тялото на Юмер Мехмед, 23-годишната Християна търси отговори.

" При съществуване на съответните доказателства в нужния размер и достатъчност, ще има и съответна реакция на прокуратурата. Но към сегашния миг такава връзка не е открита ", уточни окръжният прокурор Георги Чинев.

" Станимир ѝ дължеше пари и парцели. Аз го споделих още тогава, когато тя изчезна. И баба ми го сподели. И нейни другари го споделиха. Никой не ми повярва. Защо 10 месеца не ревизираха парцелите на Станимир? Защо не ревизираха парцелите на жена му? Майка ми е била в бидони в техен парцел. Категорично има чадър. Аз за това нещо съм пуснала сигнали към нужните институции и ще не преставам да диря истината. Защото за мен това не е цялата истина ", споделя още Християна.

В средата на август е формирано досъдебно произвеждане за случая с Теодора Бахлова. За похищение.

" Досъдебно произвеждане се образува при легален мотив и задоволително данни. Ако полицията и прокуратурата е имала легален мотив и задоволително данни за закононарушение от общ темперамент, такова произвеждане е щяло да бъде формирано ", изясни Калоян Калоянов.

" Предвиденото наказване по Закон по член 294 по Наказателен кодекс е до пет години отнемане от независимост, което на процедура значи че чисто хипотетично законът разрешава даже и да бъде наложено наказване - пробация. Макар и оскъдната информация, с която разполагаме все още, се съзират признаците на същинско съучастничество и помагачество. Най-малкото във връзка с убийството на Юмер, не може Рагевски да потърси за повторно еднакъв човек, да вземе основна роля по укриването на натрупа, без да знае изначално, че той ще му помогне във това. Поне за мен няма логичност. По отношение на Деян също желая да уточня, че поради обвиняването, което му е повдигнато сега, той може да бъде арестуван в ареста не повече от два месеца ", изясни юрист Димитър Вълчев.

Днес Християна споделя, че би трябвало да свикне с мисълта, че в никакъв случай няма да види майка си, с изключение на усмивката ѝ от фотосите. Че би трябвало да одобри, че майка ѝ е жертва на тежко закононарушение. И желае тя да откри покой.

От държавното обвиняване обясниха, че работата и по двата случая продължава. От Министерство на вътрешните работи прецизираха, че към момента се вършат разпити на очевидци, а по-късно през днешния ден се чака да бъде гледана мярката на обвинявания в " персонално укривателство " Деян Дичев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР