Бусовете на ваксмайсторите в българския национален отбор по биатлон останаха

...
Бусовете на ваксмайсторите в българския национален отбор по биатлон останаха
Коментари Харесай

Катя Дафовска: Време е отборът да се обедини

Бусовете на ваксмайсторите в българския народен тим по биатлон останаха в Латвия. Те не бяха позволени да преминат границата с Полша поради повсеместната карантина. През уикенда Световната купа завърши прибързано със стартовете във Финландия, откакто последният кръг в Норвегия беше анулиран.

“Едва успяхме да си приберем състезателите, показа президентът на федерацията Екатерина Дафовска. - Ваксмайсторите потеглиха с буса през Латвия. Спряха ги в Полша на границата. Успяхме да уредим хората да си дойдат със самолети, само че оборудването остана на паркинг в Латвия. Ще чакаме да се отстрани карантината и тогава ще си приберем бусовете.”

Световният вицешампион и Спортист №1 на 2019 година Власимир Илиев приключи на 35-о място в генералното класиране. Красимир Анев е 40-и. При дамите Милена Тодорова, която завоюва три медала то международното състезание за девойки, остана 47-а в своя дебютен сезон.

“Стрелбата на Владо Илиев се изплъзваше през целия сезон. Не беше спокоен и това се отрази. Вероятно искаше да се потвърди. Не е правил никакви промени в пушката”, съобщи Дафовска. - Светлият лъч е Милена Тодорова. Тя направи доста хубави надпревари. Издържа момичето един месец. След това и тя се преумори и скапе стрелбата. Натрупаха й се много надпревари.”

Нито един национал не съумя да покрие условията на министерството на спорта за особено финансиране с влизане в Топ 6 на европейско състезание и в Топ 8 на международно при мъжете и дамите.

“Няма по какъв начин всяка година да изпълняваме критериите, изясни Дафовска. - Вдигнахме летвата през предходната година. Беше мъчно да се стигне до Топ 8. Краси Анев се показа най-добре на международното състезание. През идващия сезон се надяваме да имаме нови треньори. Започнали сме диалози. Вероятно до месец ще имаме повече изясненост. Не знаем по кое време ще стартира подготовката. Време е тимът да се сплоти. Всички да са дружно и да работят до олимпиадата през 2022 година.”

“България Днес”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР