Бургас. Ваксинационният процес трябва да се превърне във фирмена политика.

...
Бургас. Ваксинационният процес трябва да се превърне във фирмена политика.
Коментари Харесай

Служебният министър Стела Балтова: Ваксинационният процес трябва да се превърне във фирмена политика

Бургас. Ваксинационният развой би трябвало да се трансформира във фирмена политика. Това сподели по време на визитата си в Бургас служебният министър на туризма Стела Балтова, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По време на визитата си министър Балтова се срещна с представителите на локалната власт и на туристическия отрасъл по Южното Черноморие. Тя показа усещанията си от обстоятелството, че в област Бургас броят на инфектираните от началото на пандемията е по-нисък от броя на към този момент имунизираните.

„ Пред туристическия бизнес споделих своето мнение, че процесът по имунизация би трябвало да бъде трансфорат във фирмена политика, тъй като явно пандемията е към момента тук. Трябва да имаме отговорност към себе си, към своите фамилии, към работещите и към посетителите. За да се запазим, ще би трябвало да минем през този стадий “, съобщи служебният министър.

Относно имунизацията на заетите в туристическия отрасъл, Стела Балтова уточни, че ползата не е огромен, само че има и положителни образци, на които би трябвало да се акцентира. „ Например в курортен комплекс „ Албена “, където има обекти, които са имунизирани на 100 %. Такива положителни образци за интензивност има и в област Бургас “, добави министър Балтова.

По отношение цените на чадърите и шезлонгите през това лято, тя уточни, че все още 7 са концесионерите, които са декларирали, че ще оферират безвъзмездна сянка на плажовете си – “Ривиера ”, “Буните 2 ", " Обзор Мотела ", " Бургас - север ", " Бургас - централен ", " Приморско - централен " и “Къмпинг " Нестинарка ".

„ Към момента има концесионери, които още не са си изпратили предложенията си, само че съм подписала най-малко 30 такива съглашения. В тях: има 7 концесионери, които оферират безвъзмездни плажни такъми. Има няколко плажа, на които те ще бъдат на цена сред 0 и 6 лв. с Данък добавена стойност. Също по този начин, такова предложение отправихме и към наемателите. От тях също имаме към този момент инфомация, че ще понижат цените на плажните такъми или ще бъдат безвъзмездни “, добави служебният министър.

На въпрос дали Министерството е почнало инспекция за съгласуваност на компании, попадащи в листата на глобите „ Магнитски “, Стела Балтова уточни следното: „ Министерството има единствено едно сдружение, в което има присъединяване – " Слънчев бряг " АД. Веднага беше направена инспекция – няма нито една компания от посочения лист, който обаче ще се актуализира. Изпратено е писмо и до шефа за това да следи за сходни случаи. Идеята е България да успее да резервира държавните компании “, съобщи служебният министър.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР