Бургас. Учениците от област Бургас преминават на нов режим на

...
Бургас. Учениците от област Бургас преминават на нов режим на
Коментари Харесай

Учениците от област Бургас преминават на нов режим на обучение

Бургас. Учениците от област Бургас минават на нов режим на образование от през днешния ден. Това оповестиха от Регионалното ръководство на образованието, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . От получена от Регионалната здравна ревизия информация по отношение на повишена заболеваемост от COVID-19 за интервала 15 ноември - 28 ноември т.г. в района, излиза наяве, че за общините Созопол и Царево е достигната 14-дневна заболяемост над 500 на 100 хиляди души. За общините Бургас, Камено, Карнобат, Поморие и Средец е достигната 14-дневна заболяемост сред 250 и 500 на 100 хиляди души. За общините Айтос, Малко Търново, Несебър, Приморско, Руен и Сунгурларе заболяемостта е под 250 на 100 хиляди души.

Това е повода за смяна в метода на образование в региона, считано от през днешния ден, по следния метод:
- за учебните заведения от общините Айтос, Малко Търново, Несебър, Приморско, Руен и Сунгурларе просветителният развой ще се организира присъствено за всички възпитаници от I до XII клас;

- за учебните заведения от общините Созопол и Царево шефовете следва да провеждат образование от разстояние в електронна среда, с изключение на за учениците от I до XII клас, които се тестват два пъти седмично с бързи антигенни проби или когато минимум 50% от учениците в паралелката разполагат с годен документ за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или за негативен резултат от лабораторно проучване.

- за учебните заведения от общините Бургас, Камено, Карнобат, Поморие и Средец ще се премине на ротационен принцип на образование. Той няма да важи за учениците от I до XII клас в тези 5 общини, които са тествани два пъти седмично с бързи антигенни проби или когато минимум 50% от учениците в паралелката разполагат с годен документ за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или за негативен резултат от лабораторно проучване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР