Бургас става част от международната карта за кемпер зони. По

...
Бургас става част от международната карта за кемпер зони. По
Коментари Харесай

Община Бургас влиза в международната карта за кемпер зони

Бургас става част от интернационалната карта за кемпер зони. По концепция на кмета Димитър Николов към този момент са обособени 4 такива местоположения на територията на града – пристанището в кв. „ Сарафово “, кв. „ Минерални бани “, рибарско пристанище „ Ченгене скеле “ и лодкостоянка „ Крайморие “.  

15 каравани могат да паркират в зоната, планувана за това в кв. „ Минерални бани “. На останалите зони са маркирани сред 8 и 10 паркоместа. Те ще са комфортни и за по-дълги кемпери. 

Новите зони ще разполагат с ток, вода, интернет. Важно е да се означи, че там всички туристи са „ Добре пристигнали “ и със своите домашни любимци. Осигурен е достъп за хора с увреждания.  

Безспорно преимущество са намиращите се наоколо заведения и живописни гледки.  

Ако обичате приключенията на колела, не пропускайте в маршрута си новите зони за сезона.  

Новите местоположения към този момент са включени в интернационалната кемпер карта. 

ВИЖТЕ КАКВО ПРЕДЛАГАТ БУРГАСКИТЕ ЛОКАЦИИ ЗА КЕМПЕР СТОП 

Кемпер стоп лодкостоянка „ Ченгене скеле “ – Кемпер стоп се намира на територията на предпазена лодкостоянка „ Ченгене скеле “, в м. Рибарско населено място, в непосредствена непосредственост до Културно – туристически комплекс „ Ченгене скеле “. В комплекса има експозиционни къщички, които описват историята на риболовците. Посетителите могат да видят котви, гребла, мрежи, дребни риболовен такъми и други, като гостите могат да следят и демонстрации на рибарския поминък като плетене на мрежи. Комплексът включва също по този начин кафе-клуб на моряка, ресторант, многофункционална зала за изложения и събития, парково пространство и детска площадка.  

От мястото има опция да се наеме лодка за разходка в залива или корабче до о. Света Анастасия. Има обезпечено зареждане с ток и вода, мястото предлага и опция за разчистване на химически тоалетни.  

Капацитет – 10 места; 

Работно време – 01/01 – 31/12.

Кемпер стоп лодкостоянка „ Крайморие “ – Кемпер стоп се намира на територията на предпазена лодкостоянка „ Крайморие “, кв. Крайморие, гр. Бургас, до централен плаж „ Крайморие “ и на 5 мин. пешеходно разстояние от центъра на квартала. 

Има обезпечено зареждане с ток и вода. Мястото предлага и опция за разчистване на химически тоалетни.

Капацитет – 5 места; 

Работно време – 01/01 – 31/12. 

Кемпер стоп Рибарско пристанище „ Сарафово “ – Кемпер стоп се намира на територията на рибарско пристанище „ Сарафово “, на 5 минути пешком от центъра и плажа. На рибарското пристанище има построена социална велостоянка, от която може да се наеме велосипед. Има построена крайбрежна велоялея, която свързва пристанището с центъра на гр. Бургас и комфортен градски превоз.  

Има обезпечено зареждане с ток и вода. Мястото предлага и опция за разчистване на химически тоалетни.  

Капацитет – 8 места; 

Работно време – 01/01 – 31/12. 

Кемпер стоп СОЦ „ Ветрен – Квартал „ Ветрен “ се намира на 15 км. от град Бургас. Разположен е на територия от 4 декара, разполага с 10 самостоятелни кемпер места. Оборудван е с ток и вода. В границите на Спортен център „ Ветрен “, който разполага с плувен басейн, затворен футболен терен, както и хотелска част. На няколко метра има хранителен магазин. В непосредственост се намира настоящата чешма „ Калимарица “, която е още от Римско време. Туристически комплекс „ Акве Калиде “ може да се види възобновената баня на Сюлейман Великолепни, археологически разкопки, датиращи от разнообразни столетия. Комплексът разполага със кафетерия и магазин за сувенири, детски ъгъл, както и благоустроено и превърнато в прелестно място за отдих парково пространство. През летния сезон Парк “Минерални бани “ е идеално място за пикник със фамилията. Там има огромна детска площадка, тенис корт и барбекю с беседки. 

Капацитет –15 места; 

Работно време – 01/01 – 31/12.

Още от БУРГАС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР