Бургас. Състезатели от Дания, Люксембург и Германия заявиха участие в

...
Бургас. Състезатели от Дания, Люксембург и Германия заявиха участие в
Коментари Харесай

Сериозен интерес за участие в плувния маратон тази събота в Бургас

Бургас. Състезатели от Дания, Люксембург и Германия обявиха присъединяване в първия плувен маратон „ Порт- Бургас ”, който се провежда тази събота в акваторията на Морска гара и ще бъде в две открити дистанции – 2000 и 4000 метра, които имат общ старт.

Очаква се до края на седмицата и плувци от Румъния, Гърция, Македония и Сърбия да изпратят поръчки и да се включат в конкуренцията, която е с награден фонд от 3400 лв.. Няма възрастови ограничавания и в двата пола, като с изключение на парични средства ще бъдат раздадени и доста предметни награди от уредниците. Публиката ще има неповторимата опция да вижда всичко, тъй като трасето е направено с триъгълна форма и затворен силует, като старта и финала са на едно и също място. Входът за фенове ще е безвъзмезден.

„ Състезателната отдалеченост има триъгълна форма и периметър от 1000 метра. Това значи че състезателите, които вземат участие на 2000 метра би трябвало да създадат 2 обиколки на трасето, а тези на 4000 метра – 4 обиколки. Любителите на плуването ще виждат цялото съревнование безпроблемно, по този начин, че който реши да заповяда в събота.

Началото на програмата и записванията за присъединяване ще стартират в 13:00 часа, а старта ще бъде даден в 16:15 след инструктаж. Ще има игри с публиката и доста награди. Не е нужно да са професионални плувци състезателите, макар, че ще дойдат от чужбина, аз си мисля, че българин ще завоюва и в двете дистанции.

Мястото за плуване е съвършено. Много спокойна и чиста вода. Изминах преди няколко дни цялото трасе и в действителност изискванията са идеални. Успоредно с цялата организация вървят и онлайн записванията за маратона на особено направения уебсайт – www. burgasmarathon.com. Съветвам хората да се запишат през него, само че в случай че нямат опция, ще може и на място в деня на надпреварата. Още от входа на Морската гара ще има указания за точното място и шатрата за записване.

Мащабна организация вършим, като над 30 индивида са ангажирани с избрани задания. Надявам се, да стане същински празник за бургазлии и гостите на града в събота следобяд ”, показа международния ни рекордьор и основен уредник на маратона Цанко Цанков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР