Бургас. Регионалното управление на образованието (РУО) в Бургас разпределя щадящите

...
Бургас. Регионалното управление на образованието (РУО) в Бургас разпределя щадящите
Коментари Харесай

Регионалното управление на образованието в Бургас разпределя щадящите тестове за COVID – 19 на училищата от областта

Бургас. Регионалното ръководство на образованието (РУО) в Бургас разпределя щадящите проби за Коронавирус – 19 на учебните заведения от региона, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . От 9.30 до 16.00 часа през днешния ден шефовете на образователните заведения в района могат да се снабдят с щадящи проби, предопределени за учениците от начален стадий от образованието. Временно изпълняващият длъжността шеф на РУО – Бургас Лиляна Иванова заяви, че за региона са доставени общо 25 620 теста за Коронавирус – 19.

„ След като получат тестванията, шефовете на образователните заведения ще създадат нужната организация, тъй че да могат учениците да се върнат назад в клас при започване на идната седмица. Тези от учебните заведения, където няма да бъдат разкривани секционни изборни комисии по отношение на идните избори, могат да стартират с тестването на учениците още в понеделник. Останалите ще стартират във вторник сутринта “, изясни Лиляна Иванова.

В област Бургас единодушие за тестване са дали родителите на към 62% от дребните възпитаници. Присъствени занятия от началото на идната седмица могат да стартират за 80% от паралелките в района.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР