Бургас. Продажба и съхранение на незаконна дървесина установи рутинна проверка

...
Бургас. Продажба и съхранение на незаконна дървесина установи рутинна проверка
Коментари Харесай

Продажба и съхранение на незаконна дървесина установи рутинна проверка на служители от Регионална дирекция по горите - Бургас

Бургас. Продажба и предпазване на противозаконна дървесина откри рутинна инспекция на чиновници от Регионална дирекция по горите (РДГ) - Бургас през вчерашния ден. Това оповестиха от РДГ . Нарушението е установено по време на ревизия на обект за депозиране, преправка и търговия с дървесина в териториалния обсег на Държавно горско стопанство Царево. При обзор на системата за видеонаблюдение и наличната документи, проверяващите открили, че на 09.06.2021 година в обекта са постъпили 32 плътни кубически метра иглолистна фасонирана дървесина от дървесен тип “бял бор ”, без документи доказващи законния й генезис.

Към датата на инспекцията останалата наличност от горецитираните кубици е 10 плътни кубически метра, за които също не са показани документи. Наличната в обекта противозаконна дървесина е арестувана. На притежателя на обекта е формиран акт по Закона за горите.

От началото на месец юни, чиновниците на Регионална дирекция по горите – Бургас са направили инспекции на 36 обекта за депозиране, преправка и търговия с дървесина. Проверени са и 800 моторни транспортни средства и 450 сечища. Съставени са повече от 20 акта по Закона за горите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР