Бургас. Непосредствено преди началото на учебната година едно от най-старите

...
Бургас. Непосредствено преди началото на учебната година едно от най-старите
Коментари Харесай

ОУ „П.Р. Славейков“ в Бургас отбеляза тържествено 110 години от основаването си

Бургас. Непосредствено преди началото на образователната година едно от най-старите учебни заведения в града, намерено през 1911 година, посрещна тържествено 110-ата годишнината от основаването си, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . С актуализирана материална база, освежени класни стаи, площадка по сигурност на придвижването и още нововъведения, „ Славейковото “ учебно заведение, както е познато в града, е изцяло готово да посрещне своите възпитаници на 15 септември.

Най-новата облага, на която ще могат да се порадват от на следващия ден възпитаниците на образователното заведение, е STEM кабинетът по естествени науки, технологии, инженерство и математика. Той е оборудван с 20 преносимия компютър с преносимо зарядно устройство, ъгъл за независима работа с пейка-пързалка, както и антибактериална настилка.

По време на тържествената гала по разкриване на кабинета участва зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева, която преряза лентата, пожела триумф на целия колектив през образователната година, както и продължителна присъствена форма на образование.

„ За никого не е загадка, че това е едно от най-хубавите учебни заведения в града ни. Това е мястото, където връзката сред педагогическия колектив и родителите е най-тясна, по тази причина постоянно сме я давали за образец. Община Бургас ще продължава да усъвършенства изискванията за работата на сътрудниците, както и за образование на учениците. Това е пътят – взаимоотношението, положителната работа, поощрението на положителните резултати и удовлетворението от положения труд “, уточни Йорданка Ананиева.
Стана ясно още, че е огромна вероятността през идната образователна година дворното пространство на ОУ „ П.Р. Славейков “ да бъде актуализирано.

Директорът Силвия Аврамова съобщи, че в тазгодишния празничен календар ще бъде отдадена заслужената респект към всички генерации, учили и работили там, с поредност от събития и начинания. „ Ще представим и активността на актуалните педагогичен експерти, които с висока отговорност не престават да дописваме историята на Славейковото учебно заведение “, добави Силвия Аврамова.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР