Бургас. Над 6300 лв. събраха благотворително само за няколко часа

...
Бургас. Над 6300 лв. събраха благотворително само за няколко часа
Коментари Харесай

Бургазлии подкрепиха каузата на общинските съветници от НФСБ – над 6300 лв. са събрани за броени часове за детски реанимобил

Бургас. Над 6300 лева събраха благотворително единствено за няколко часа общинските съветници от НФСБ Боян Дяков и Валери Ангелов, с цел да подкрепят децата на Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на НФСБ . Благородната самодейност на младите съветници получи мощната поддръжка на бургазлии и посетители на града. Събраните по време на благотворителния бал средства са за подкрепяне закупуването на реанимобил за бебета и дребни деца за потребностите на неонатологичното поделение на УМБАЛ – Бургас.

Това е поредна самодейност на НФСБ в навечерието на деня на детето в името на тази идея. Преди две години от патриотичната групировка проведоха благотворителен шампионат по футбол.

В рамките на проведения благотворителен бал в този момент се организира търг на картини на бургаски художници и на предмети на приложното изкуство, направени от виновния редактор на уеб страницата „ Десант “ Диана Славчева.
Каузата на общинските съветници Боян Дяков и Валери Ангелов поддържа и водачът на НФСБ Валери Симеонов, който предложи най-висока сума за картина на именития маестро Йордан Ангелов.

В поддръжка на децата на Бургас застанаха също деца и младежи – присъединяване взеха фолклорен отбор към ОУ „ Добри Чинтулов “, националната певица Милка Андреева, Таня Иванова и Гергана Великова. В залата дефилираха и манекени с тоалети на фешън бутик „ Anorass “ с акценти от български шевици, които се продаваха благотворително в поддръжка на идеята „ Заедно за децата на Бургас “.

Директорът на УМБАЛ-Бургас доктор Бойко Миразчийски и началникът на отделението по неонатология доктор Стиляна Томова благодариха за съпричастността и поддръжката на общинските съветници, на екипа на народния представител в 44 Народно събрание Христиан Митев и Марияна Лефтерова, организирали събитието, и на всички бургазлии и посетители, подкрепили идеята.

„ Благотворителният бал се организира в навечерието на Деня на детето 1 юни. Реанимобилът, който ще бъде закупен, ще избавя човешки животи. А какъв по-истински подарък от дарен живот! “, приключи събитието водещата на благотворителната демонстрация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР