Бургас. Министър–председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството

...
Бургас. Министър–председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов, министър Николай Нанков и кметът Димитър Николов откриха обновения Приморски парк в Бургас

Бургас. Министър–председателят Бойко Борисов, министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и кметът на Община Бургас Димитър Николов откриха публично обновеният „ Приморски парк ” в Морската градина на Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството. Дейностите са изпълнени по план „ Осигуряване на уравновесена градска среда в централна градска част, ж.к. „ Възраждане “ и ж.р. „ Меден рудник “ - стадий І “ на община Бургас, който се осъществя с финансиране от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020. Стойността на реконструкцията на историческото ядро на Приморския парк е близо 5.6 млн. лева При реализацията на останалите съставни елементи на плана доникъде на 2019 година в града ще бъдат вложени близо 30.5 млн. лева,
„ Честито на бургазлии и техните посетители. Ангажиментът, който бяхме поели преди време го изпълнихме по най-хубавия метод. Заяви при откриването министър председателят Бойко Борисов. „ Действително проблем ни беше палмата, тъй като тя трябваше да бъде тъкмо като на фотографията от преди 100 години и доста снимахме и мерихме, само че се справихме ”, разяснява още той.
Бойко Борисов осведоми, че завършва ремонтът на ул. „ Крайезерна “ в Бургас, а придвижването ще бъде пуснато във вторник вечерта. „ Надявам се да отпадне жалбата за разширението на пътя Сарафово – Слънчев бряг, тъй като има и план, и пари. От много време една компания апелира и стопира ремонта. Ако падне обжалването, следващата година по това време ви давам обещание четирилентов път до Слънчев бряг. Обжалването е единствения проблем, всичко останало сме създали, уточни още министър председателят. Той изрази удовлетворение и от градежа на спортната зала в града, която се строи на цялостни обороти, с цел да е подготвена за шампионата през 2018.
„ Лесно се печели и извършва план, елементарно се ръководи оперативна стратегия, мъчно обаче се печели европейското доверие, доверието на европейските ни сътрудници. Трудно се задържа и елементарно се губи. Благодарение на това доверие в предните два мандата на премиера Бойко Борисов, нито този, нито други извънредно качествени обекти на Община Бургас нямаше да могат да се осъществят ”, съобщи при откриването на парка министър Николай Нанков. Той акцентира, че качеството, с което Бургас извършва плановете си, на други места мъчно се открива и регистрира. „ Адмирации към кмета Димитър Николов и неговия екип за толкоз добре изпълнените обекти ”, добави още районният министър. Той означи още, че всички поданици и посетители на Бургас ще се радват и любуват на един неповторимо възобновен парк. „ Ще бъдем дружно с кмета и още десетки планове ще се осъществят в община Бургас ”, безапелационен бе той.
Кметът Димитър Николов означи, че с помощта на плана цялата алейна мрежа в Приморски парк в Бургас е главно реконструирана и преасфалтирана. Обновени са също фонтанът, чешмите и подпорните стени. Вече има нови перголи, пейки и кошчета за боклуци. Изградени са два подземни резервоара за събиране на повърхностни дъждовни води, които ще се употребяват за поливане на зелените площи, чиято обща повърхност е над 120 декара. „ Тя изисква извънредно интензивно култивиране и обгрижване, тъй като е най-посещаваното място в нашия град ”, изясни Николов. Той благодари на екипа на плана, по тази причина че се е справил за 1 година. Поднесе и своите извинения на жителите, които са търпели ремонтите. Кметът на община Бургас добави, че при реконструкцията на парка са спазени над 60 условия на Министерството на културата, тъй като е монумент на парковото изкуство. Част от него е реконструиран по фотоси от преди 100, 80 и 70 години, с цел да бъде възобновена морската градина в най-автентичен тип. „ Благодаря на проектантската и строителна компания за напъните и качествената работа. Надявам се повече бургазлии и посетители на Бургас да се възползват от новата инфраструктура ”, означи още той.
С направената инвестиция са обособени също места за отдиха, а средата към този момент е по-достъпна за хора с увреждания. Изградени са детски площадки, поливната система е автоматизирана, изпълнени са също водопроводна и канализационна система. За сигурността на жителите е инсталирана система за видеонаблюдение. Подменени са осветителните тела, които са и енергоефективни.
Агенция „ Пътна инфраструктура ” инж. Дончо Атанасов инспектираха и строителните действия по улица „ Крайезерна ” в Бургас. Ремонтът се финансира по линия на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020. Той е изпълнен по план „ Обновяване на градска витална среда в северна промишлена зона и южна промишлена зона “ на обща стойност 18 252 600 лева На ул. „ Крайезерна “ се построяват две нови платна към към този момент съществуващите две, както и две кръгови кръстовища от към пътен възел „ Запад “. Реконструкцията включва още две кръгови кръстовища при надлез „ Владимир Павлов “, нова дъждовна канализация и възобновяване на съществуващия тръбопровод. Ул. „ Крайезерна “ ще свързва пътен възел „ Запад “ и бул. „ Тодор Александров “. Целта е директният поток от коли за Южното Черноморие, приближаващ от София, при влизане в Бургас да се отклони през пътен възел „ Запад “ и да влезе към периферната „ Крайезерна “. От там да продължи по републиканския път 1- 9 към пътен възел „ Юг “. Това ще постави завършек на летните тапи, защото улицата ще изведе автомобилния поток за Южното Черноморие отвън централната градска част.
Инж. Атанасов заяви, че е оповестена процедура за създаване на зелена система от дървета против снегонавявания сред Бургас и Карнобат, която права бургазлии назовават „ лятната автомагистрала ”. Предвижда се в сектор от 400 м. да бъдат засадени 4-метрови вечнозелени кипариси, които да образуват компактен пояс в сервитутната зона. Ако мярката е сполучлива, че ще се приложи на всички рискови от снегонавявания сектори от републиканската пътна мрежа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР