Бургас. Днес в тържествена обстановка бяха отбелязани 13 години от

...
Бургас. Днес в тържествена обстановка бяха отбелязани 13 години от
Коментари Харесай

Навършиха се тридесет години от зачисляването на фрегата Горди в състава на Военноморските сили на Република България

Бургас. Днес в тържествена конюнктура бяха маркирани 13 години от повдигането на военноморския байрак на Република България на борда на фрегата „ Горди ” от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби. Това оповестиха от пресцентъра на Военноморските сили .

На 22 август 2008 година във военноморска база Зеебрюге, Кралство Белгия за първи път е вдигнат българския военноморски байрак на борда на кораба. Със заповед на министъра на защитата на Република България фрегата " Westdiep " от състава на Военноморски сили на Кралство Белгия получава името „ Горди ” и бордови номер 43.

На 7 септември 2008 година фрегата „ Горди “ идва във военноморска база Бургас и влиза в състава на Дивизион патрулни кораби, дислоциран в Пункт за базиране Бургас.

По мотив празника началникът на щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І сан Павлин Петков поздрави екипажа на фрегатата, изрази своето почитание към всички тях за всеотдайният труд, високия професионализъм и любовта към специалността и им пожела да запазят този дух, оптимизъм и сила в гонене на нови професионални триумфи.

В приветствения си адрес към екипажа на кораба, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов благодари за ежедневния труд и професионализъм при осъществяване на всички сложени пред екипажа на кораба през годината задания и им пожела положително здраве и благополучие, жизнен дух, мощ и сила за още по-успешна персонална и професионална реализация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР