Бунтът срещу машините назрява в повечето индустрии на фона на

...
Бунтът срещу машините назрява в повечето индустрии на фона на
Коментари Харесай

Проучване: AI наистина помага на работното място

Бунтът против машините назрява в множеството промишлености на фона на апокалиптични прогнози по какъв начин изкуственият разсъдък ще размени индивида на работното място. Първо по рода си изследване обаче потвърждава, че AI не заплашва, а оказва помощ на чиновниците да бъдат по продуктивни и също така дава късмет на тези с по-малко опит да се научат по-бързо, написа Quartz в собствен материал.

Детайли : Проучването е извършено от Националното бюро за стопански проучвания NBER, като включва данни от над 5000 чиновници, които се занимават с обслужване на клиенти. Изборът на промишленост не е инцидентен - анкета на McKinsey & Co. е открила, че точно в този бранш над една четвърт от бизнесите внедряват разнообразни автоматизации.
 Кои компании ще завоюват (или загубят) от въвеждането на изкуствен интелект?
Кои компании ще завоюват (или загубят) от въвеждането на изкуствен интелект?

А какво е ситуацията при снабдители на " облачни " AI услуги

Използването на основани на генеративни AI принадлежности във всекидневната работа покачва продуктивността, усъвършенства качеството на връзката с клиентите, а и удовлетвореността на чиновниците от работата.

Цифром и словом : В рамките на час тези, които си оказват помощ с изкуствен интелект, се оказват в положение да решат с 14% повече случаи спрямо по- " аналоговите " си сътрудници.

Още нещо : Препоръките на AI слагат приоритет върху по-емпатичното отношение към клиентите и това усъвършенства общуването с тях, което е обичайно белязано от напрежение и вербална експанзия, излиза наяве от проучването.
 Развитието на изкуствения разсъдък може да остави 300 милиона души без работа: ето кои специалности са застрашени
Развитието на изкуствения разсъдък може да остави 300 милиона души без работа: ето кои специалности са застрашени

Прогнозата е от нов отчет на Goldman Sachs

Изкуственият разсъдък разрешава и на по-неопитните сътрудници да споделят с задоволително престиж, а също така и им оказват помощ по-бързо да навлизат в работата и да учат нейните аспекти, пишат от NBER.

От друга страна : Авторите на проучването са безапелационни, че AI не прави работата самичък и изследваните системи са в положение само да покачват успеваемостта на индивида - не да го заменят.

Контекст : Проучването е значимо на фона на растящото терзание, че изкуственият разсъдък ще остави милиони експерти без работа. Чат ботове като ChatGPT са в положение безапелационно да " пишат " рекламни текстове, техническа документи, отговори на потребителски запитвания, програмен код и ред други, само че техните езикови модели въпреки всичко имат редица дефекти - употребяват неактуална или неточна информация и дори си " измислят " обстоятелства там, където не откриват действителни такива.
 Заплаха за националната сигурност? Съединени американски щати желаят да контролират изкуствения разсъдък
Заплаха за националната сигурност? Съединени американски щати желаят да контролират изкуствения разсъдък

Бързата инвазия на технологиите тормози администрацията на Джо Байдън

Пълното решение на тези проблеми към момента не е реалност, само че някои се питат дали AI няма да стане " задоволително добър " безусловно в околните месеци. За момента ролята му остава на първо място тази на асистент.

И въпреки всичко : Проучването на NBER отразява настоящата обстановка в сфера с в действителност сериозна динамичност. Развитието на езиковите модели е в действителност бързо, а към този момент се вършат и опити с напълно самостоятелни AI " сътрудници ". За момента потреблението им е скъпо, а резултатите - неприятни, само че не се знае какво ще е ситуацията безусловно след седмици.

Иначе казано, терзанията по тематиката " Изкуствен разсъдък " не са изцяло лишени от съображение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР