Технологичният гигант Apple обяви набор от нови функции за достъпност,

...
Технологичният гигант Apple обяви набор от нови функции за достъпност,
Коментари Харесай

Иновациите са тук: Apple иска да управляваме iPhone с...очите си

Технологичният колос Apple разгласи набор от нови функционалности за досегаемост, които ще станат налични още в идващите месеци. След тях прави усещане новата концепция на компанията за следене на очите, посредством изкуствен интелект. Това би трябвало да разреши на хората с физически увреждания по-лесно да направляват през iOS и iPadOS, написа The Verge.

Друга нова алтернатива пък ще употребява вибрационната система на iPhone Taptic Engine за възпроизвеждане на докосвания, текстури и усъвършенствани трептения към аудиото на музиката за поддържани песни на Apple Music. Така и глухите хора ще могат да усетят тоновете на песните.
 Стратегията на Apple за AI, която включва основаване на лични чипове
Стратегията на Apple за AI, която включва основаване на лични чипове

От компанията са провели диалози с евентуални сътрудници като Гугъл и OpenAI за даване на услуги за генеративен изкуствен интелект

Всички тези нови варианти за досегаемост евентуално ще дебютират в iOS и iPadOS 18, макар че от Apple все още оповестяват само, че това ще се случи по-късно през годината.

Проследяване на очите

Функцията за следене на очите употребява предната камера, с цел да настройва за секунди. С машинното образование на устройството всички данни, употребявани за конфигурация и надзор на тази функционалност, се съхраняват на устройството и не се споделят с Apple.

Компанията разгласи, че е проектирано да работи в приложения за iOS и iPadOS, без да изисква спомагателен хардуер или аксесоари.

OS 18, iPadOS 18 и другите софтуерни платформи на компанията ще усилват функционалностите, задвижвани от изкуствен интелект, като съгласно упованията, AI занапред ще движи напред новите софтуерни устройства.
 Новият iPad Pro: Готви ли Apple гибелта на преносимия компютър?
Новият iPad Pro: Готви ли Apple гибелта на преносимия компютър?

Таблетите от висок клас са първите устройства с новия AI процесор M4
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР