Бумът на заразени с коронавирус събуди телефонните измамници. Освен познатите

...
Бумът на заразени с коронавирус събуди телефонните измамници. Освен познатите
Коментари Харесай

Внимание!Ало-измама с кръвна плазма

Бумът на инфектирани с ковид разсъни телефонните измамници. Освен познатите досега схеми, в репертоара си те бързо включиха лекуването на ковид с кръвна плазма. Искат пари сякаш, с цел да оказват помощ на близки на хората, на които се обаждат.

Мощениците дават обещание лекуване на ковид против 4900 лв.. От няколко дни измамниците тормозят по телефона жителите на Карнобат. " Опитаха се по този начин, един се опита преди няколко време, само че затвори бързо телефона. Бързо реагирах ", сподели пред Българска национална телевизия Събка Николова, гражданин на Карнобат.

" Тези телефонни измамници имат доста добра информация и знаят къде да ударят тъкмо. Аз познавам тук две дами, които са излъгани с 5-цифрени суми ", сподели Никола Вълчев, гражданин на Карнобат.

" Телефонните измамници се обаждат и желаят скъпи движимости и парични суми са за закупуването на кръвна плазма от към този момент преболедували хора от Коронавирус, която в действителност е нужна за лекуването на непосредствен родственик на възрастния човек, които се е заразил от настоящото в последно време заболяване ", сподели Цветелина Рандева, представител на ОД на МВР-Бургас.

Телефонните измамници зачестили своите позвънявания през последните 10 дни.

" Аз мисля, че на наша територия работят основно мулетата, тъй като тези, които ги провеждат, най-малко практиката на полицията това е посочила, дори не са в България. Звънят от Румъния. Търсят наивници. Обикновено звънят на домашни телефони, което не е доста мъчно, тъй като е задоволително да намериш един остарял телефонен справочник, в който пишеше и телефонните номера и кои са им притежателите ", сподели Георги Димитров, кмет на Община Карнобат.

От Общината са почнали акция с раздаването на брошури против новите измами, като разгласили и известие в общински вестник. Към момента причинителите към момента не са арестувани.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР