Бум на туберколоза, варицела и пневмококов менингит са регистрилари през

...
Бум на туберколоза, варицела и пневмококов менингит са регистрилари през
Коментари Харесай

​Пазете се! Засякоха смъртоносен менингит във Враца

Бум на туберколоза, варицела и пневмококов менингит са регистрилари през последната седмица здравните управляващи във Врачанско, научи BulNews.bg.
Открити са и нови 5 случая на туберкулоза във Врачанска област, както и 4 случая на варицела.
Установеният врачанин, инфектиран със смъртоносното вирусно заболяване менингит, е единствено един, допълват от здравната ревизия.
Епидемиологичните данни на експертите демонстрират, че наранени от заболяването пневмококов менингит са главно деца под 5 години, пациенти над 65 година и хора с невисок имунитет.
Заразното заболяване протича с ненадейно утежняване на положението без съществуване на предшестващо заболяване или на фона на отшумяла пневмококова зараза. Болните са с нараснала температура с настинка, главоболие, гадене и повръщане, заспалост, обща изнемощялост.
Диагнозата на пневмококовия менингит не е сложна, в случай че се знае първичното огнище. Необходим е обзор от невролог и редица спомагателни проучвания. Извършва се лабораторно проучване на кръв и урина. Лечението на пневмококов менингит постанова незабавна хоспитализация.
Заболяването е с висока смъртност, изключително в детска възраст. Наблюдават се и постинфекциозни увреждания като припадъци, парези и парализи, мозъчен цирей.
Регистрираните остри респираторни болести и грип за миналата седмица са 13 на 10 000 индивида, като стойностите са доста под епидемиологичните и няма доказани случаи на грип.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР