Бум на естетичните корекции по време на пандемията. Специалистите отчитат

...
Бум на естетичните корекции по време на пандемията. Специалистите отчитат
Коментари Харесай

Защо има бум на естетичните корекции у нас?

Бум на естетичните корекции по време на пандемията. Специалистите регистрират двоен растеж на пациентите през последните месеци. Пандемията напълно промени трендовете при разкрасителните процедури, а най-вече промени се вършат върху лицата. Кои са най-търсените корекции на външния ни тип?

Отговорите потърси от Георги Георгиев в рубриката " На твоя страна” по NOVA.

Стремежът лицата ни да наподобяват още по-добре се ускори с растежа на работата от разстояние и онлайн връзката през екраните на камерите през последните месеци. Това докара и до съществено нарастване на търсенето на естетичните услуги. Истински взрив се регистрира при така наречен неинвазивните процедури, които не са толкоз нападателни и не лишават доста време за възобновяване. Сред топ интервенциите по време на пандемията са ботоксът, околоочният силует и пилингът.

Хриси Парова е фитнес инструктор и инфлуенсър. Пътят й към триумфа минава освен през безкрайните часове в залата, само че и през безупречния й външен тип.

" Аз работя с лицето си, с тялото си – т.е. при мен е наложително да наподобявам добре”, споделя тя. Затова и когато желае да усъвършенства нещо в себе си, не се тормози да търси помощта на естетичните експерти. И корекциите не закъсняват.

" Определено аз съм от хората, които харесват себе си – тъй че всяка една интервенция, всяка една промяна, я върша, с цел да наподобявам по-добре и да одобрявам себе си. Всяка една промяна е подвластна единствено на мое решение – т.е. не се преценявам с това кой какво ще каже или по какъв начин ще ме схване. Това е мое вътрешно чувство – просто вземам решение, че нещо би трябвало да променя”, споделя Хриси Парова.

Годината, белязана от пандемията, също се оказва добра опция да усъвършенства визията си. Ръст в търсенето на разкрасителните процедури в последната година регистрират и експертите по естетични корекции. Пациентите, които влизат в кабинета на доктор Марина Христова, през последните месеци са се нараснали двойно.

" Миналата година имаше повече рестрикции, хората бяха по-изплашени, по-трудно пристъпваха към посещаване на някакви центрове. В последната година обаче тази наклонност се промени напълно – работата се усили, търсенето се усили, консултациите се увеличиха”, споделя тя и споделя, че ползата се е засилил главно поради работата от разстояние, при която камерите съвсем постоянно са включени.

" Гледаме се през екрани повече, в сравнение с онлайн. Въпреки това не гледаме отсрещната страна, а себе си. Пандемията много способства към това човек да огледа към себе си, да обърне внимание на здравето си, на това по какъв начин стои в света, по какъв начин се развива – освен физически, само че и психически”, счита доктор Христова. Затова и фокусът при процедурите през последната година се измества върху лицето.

" Тенденцията напоследък е да има холистичен метод към ободряване на лицето – т.е. да не се поправя съответно една зона – концепцията е да получим по-добър ефект”, изясни доктор Иван Узунов, който е специализант по естетична хирургия. Стремежът е резултатите да идват бързо – без оперативна интервенция и дълго възобновяване. Затова и същинският шлагер тази година са така наречен неинвазивни процедури, при които скалпелът не влиза в деяние.

" При дамите топ 3 процедури, които се вършат, са слагане на филър в устните, слагане на ботокс и контуриране на разположение. Интересни и нови процедури, които бележат растеж, също са слагане на филър в региона на седалището – така наречен бразилско дупе”, споделя доктор Узунов. Така огромна част от най-популярните оперативните способи откриха своите неинвазивни други възможности, при които възобновяване е доста по-бързо, разкриват експертите по естетични корекции.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР